HET GEHEIM VAN SKINNY BITCHES

Hoe doen ze het toch, die enorm gestroomlijnde dames, ook wel ‘skinny bitches’ genoemd? In Parijs bevindt zich een heus bolwerk van girls met welgevormde benen en een wespentaille: het Skinny Bitches Collective. Deze dames worden getraind door Russell Bateman, die als specialiteit heeft om vrouwen tot een fijne vorm te shapen. Tot zijn clientèle behoren onder andere diverse Victoria’s Angels, actrices en zangeressen, dus dan weet je wel hoe laat het is. Deze goeroe is inmiddels zo populair, dat je enkel op uitnodiging mag meedoen aan het skinny bitch gebeuren.

skinny bitch 2“Russ” heeft een duidelijke filosofie. Ten eerste moet er keihard getraind worden, maar dat had je waarschijnlijk al zelf bedacht. Denk aan conventionele workouts met squads voor het vergroten van je beenspieren, boksen, maar ook aan ballet en yoga. Daarbij predikt hij ook aparte en spannende bewegingsvormen als kruipen over de vloer en worstelen. Als het maar niet saai wordt, want dat is volgens Russell funest voor de slagingskans. En oh ja, sporten doe je bij hem elke dag.

Uiteraard heeft deze meneer ook een duidelijke visie op voeding. Geen alcohol, tarwe en suiker, want deze stoffen zijn killing voor je lichaam. Aai…… dat wisten we natuurlijk al een beetje, maar lastig blijft het soms wel om je aan deze regels te houden. Wel mag je veel groenten met vezels en gezonde proteïne zoals in vis. Ontbijten doe je met smoothies, met daarin bijvoorbeeld avocado, bosbessen en aloë vera. Of met zalm, avocado en ei.

Op zich zijn bovenstaande tips niet echt wereldschokkend, want we weten toch allemaal dat sport en voeding bijdragen aan een goddelijk lijf. Wel is zijn visie op rust en ontspanning bijzonder. Zo promoot Russ om elke middag even 10 tot 20 minuten de oogjes dicht te te doen voor hernieuwde energie. Kijk, dat is natuurlijk geen vervelende tip, hoewel dit misschien voor sommige ‘working ladies’ wat lastiger is in te plannen. En zorg dat je elke avond om uiterlijk 10 uur in bed ligt. Verder moet je stress zoveel mogelijk uit je leven bannen en het moet vooral allemaal leuk zijn. En let love rule, in de breedste zin des woords :-).

Tja, ik denk dat ik niet zo snel tot dit bolwerk zal worden toegelaten (mocht ik dit al willen). En zijn ideeën over voeding zijn ook niet heel nieuw. Maar goed, een beetje meer groenten, met beleid sporten en minder suiker kan natuurlijk nooit kwaad!