INTERVIEW MET …. MO

Yes, je leest het goed: een interview met mezelf. Ik ben nl. JARIG dit weekend en bij ons thuis mag je dan alles lekker zelf bepalen. En het leek me leuk om mijzelf eens dezelfde vragen te stellen die ik regelmatig stel aan allerlei ‘interesting ladies‘. Vandaar. Dus lees je gezellig mee?

Mo, vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Mo en moeder van 2 prachtige dochters. Verder ben ik getrouwd met M. (met de ‘M’ van manlief), die verder niets wil weten van social media etc. en graag anoniem wil blijven. We wonen inmiddels al 1,5 jaar in Zuid-Frankrijk. Waarom daar? Omdat wij vinden dat het leven in Frankrijk een zeer hoge kwaliteit heeft. Het gaat allemaal nét iets relaxter en je hebt veel meer tijd voor elkaar. En vergeet ook dat heerlijke zonnetje niet. Dat maakt zo’n groot verschil. Verder valt het Franse leven goed te combineren met het Nederlandse. Als je een internetverbinding hebt en een telefoon, dan kan je eigenlijk al 95% van het werk doen. Een soort thuiswerken 2.0, haha! Bovendien vlieg ik regelmatig terug naar Nederland voor de nodige afspraken en ‘real’ facetime.

dermaceutic retinol 1.0Doe/ laat je veel voor je uiterlijk?

Tja, als anti-agingblogger ben je natuurlijk best met je uiterlijk bezig. Dus ja, ik heb een bewuste lifestyle. ’s Ochtends ontbijt ik bijvoorbeeld met een gezonde groene smoothie, waarin verse gember, kurkuma en groene bladgroenten zitten. Boordevol anti-oxidanten, dus met grote anti-aging kwaliteiten. Sowieso eet ik de hele dag veel rauwkost. Verder eet ik (bijna) geen suiker en zo min mogelijk deegwaren/ andere snelle koolhydraten. Ook neem ik veel supplementen. Vitamine C, D, E, K2, visolie en nog een hele rits. Alleen die lekkere wijntjes (zóóó slecht voor je rimpels), blijven een aandachtspunt. Verder onderga ik in Nederland veel behandelingen waar ik altijd lekker van opknap. En laat ik vooral mijn dagelijkse beauty-ritueel niet vergeten. De hele badkamer staat vol met echt werkende serums, crèmes en andere producten die ik braaf gebruik. M. is soms bang dat ik een illegale apotheek wil starten…

Guilty pleasures?

Ik ben gek op Guns ’n Roses en vind het heerlijk om af en toe lucht-gitaar-spelend door de kamer te jumpen. Echt waar. En je mag me altijd wakker maken voor een goede pizza. Je weet wel, zo’n grote met lekker veel tomatensaus en mozzarella. En ansjovis. Yummy!

Hoe vind je het om 40+ te zijn?

Nou, nou, in de eerste plaats ben ik natuurlijk Forever 39. Aan de ene kant een grapje en aan de andere kant ook niet. Want als je het mij vraagt ben ik qua gevoelsleeftijd hooguit 39 jaar is (misschien nog jonger, maar Forever 39 klinkt zo lekker). Mijn exacte kalenderleeftijd vind ik daarbij zwaar ondergeschikt. Een enorme cliché (I know….), maar leeftijd is en blijft maar een getal. Waar het omgaat is dat je happy bent met wie je bent en wat je doet. Dat je vol in het leven staat en dat je je kostbare tijd besteedt aan dierbare mensen (inclusief jezelf) en activiteiten waar je blij van wordt. Met als stevige basis dat je goed voor jezelf zorgt. Maar om dit allemaal te ontdekken, moest ik eerst ouder worden. Dus dat is zeker een positieve kant van het ‘wat langer meelopen’.

Wat ik minder geslaagd vind, is dat ik er ’s ochtends soms uit zie alsof ik ben overreden door de bus. Dat was vroeger nooit. Gelukkig trekt dat (nu nog) bij. Maar er komt natuurlijk een tijd dat die bus permanent op je gezicht parkeert, zeg maar. Ik sluit niet uit dat ik tegen die tijd de boel subtiel zal laten liften. Maar misschien ook niet, want ik zie ook genoeg krachtige vrouwen op leeftijd die prachtige, karakteristieke gezichten hebben zonder enig bezoek aan de plastisch chirurg. We shall see!

Welk advies heb je voor andere vrouwen?

Ten eerste een fysiek advies. Blijf altijd in beweging en behoud je lenigheid. Anders gaat de boel vastzitten en kan je straks (als je 80 bent) je veters niet meer strikken. Het gaat erom dat je iets vindt wat bij jou past. Ik ben geen enorme sporter van nature, dus het was echt even zoeken naar de juiste modus. Inmiddels wandel ik met plezier 2 keer week, doe ik 1 keer karate en dan nog af en toe fitness en yoga. Daar voel ik mij lichamelijk fijn bij. Zorg ook voor voldoende ontspanning. Door stress verouder je nl. buitengewoon snel.

Verder nog een kleine vrouwen-power-peptalk. Helaas laten sommige vrouwen zich nog altijd ondersneeuwen, of durven ze geen actie te ondernemen. Op welk vlak dan ook. Het is tijd geworden dat ALLE vrouwen gaan inzien dat ze ook iemand zijn en dat ’the sky the limit’ is. Je kan alles wat je echt wilt. Als je maar je best doet en er vol tegenaan gaat. Niet opgeven. En ja, je kan zeker hetzelfde als mannen. Het is bijvoorbeeld een groot misverstand dat wij vrouwen andere beroepen zouden moeten kiezen, of minder zouden moeten verdienen. We kunnen nl. precies hetzelfde als mannen en vaak beter (behalve staand plassen dan, hè?). Dus heb je een droom? Go for it!