LOWCARB QUICHE (VERY EASY!!!)

Na een heerlijk weekend vol met lekkere hapjes en drankjes, is het voor mij weer tijd voor een iets rustiger dagje op eetgebied. Vanavond maak ik daarom een smaakvolle Aziatische quiche met dipsaus, maar met weinig koolhydraten. Very easy, super lekker en verantwoord!

Wat heb je nodig?
Quiche:
Grote ovenschaal
6 eieren
Prei
Paprika
Taugé
Knoflook
Gember
Kokosolie
Kerriepoeder

quiche 2

Dip:
2 eetlepels Sojasaus (liefst tamari, want die is zonder tarwe)
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaadjes
1 theelepel fijn gesneden gember (mag ook poeder zijn)
verse koriander

Hoe?

Verwarm de oven op 180 graden en vet de ovenschaal in met kokosolie. Snij alle groenten en mix alles samen met de smaakmakers knoflook, gember en kerrie in de ovenschaal. Klop vervolgens alle eieren los in een kom (tip: dit kan ook gewoon met vork). Schenk dan het eiermengsel over de groentenmix in de schaal en zet deze in de oven. In de tussentijd kan je mooi even een dip maken op basis van sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, beetje gemberpoeder en koriander. Na +/- 35 minuten (als het eiermengsel gestold is, gewoon even met je vork inprikken), is de koolhydraat-arme quiche klaar om eten. Niet te versmaden in combinatie met de dip!

Tip: je kan de quiche ook in stukken snijden en invriezen. Is bijvoorbeeld een makkelijke en verantwoorde lunch voor op je werk.

quiche

tadaaaahhhhhh!!!