LOWCARB & YUMMY EIERWRAP

Op zoek naar een lekker én zeer verantwoord gerechtje? Dan heb je vast wel zin in het smakelijke hapje dat Pop-up kok Suzanne Kroon deze keer voor je heeft gedacht; nl. een gevulde eiwrap. Lees snel verder voor het gemakkelijke lowcarb recept.

Egg wrap

Een gezond, makkelijk gerecht op basis van eieren voor lunch @home, op het werk of na het sporten. De eierwrap kan zowel warm als koud worden gegeten.

Eieren zorgen voor het behoud van spiermassa, versnellen het herstel na het sporten. En ze houden het energieniveau op pijl dankzij de vitamines en mineralen die ze bevatten.

Dus heb je niet veel tijd en je wilt evengoed een voedzaam gerechtje op tafel, ga dan voor deze gezonde egg wrap.

Ingrediënten (2 personen)

  *   4 biologische of meergranen eieren
  *   Handvol spinazie
  *   6 grote fijngehakte champignons
  *   Klein beetje parmezaanse kaas (optioneel)
  *   peper zout
  *   3 eetlepels Hüttenkäse
  *   4 plakken gerookte kipfilet
  *   rucola
  *   Sud’n sol zongedroogde gemarineerde tomaatjes
  *   Extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Tik de eitjes boven het schaaltje en kluts de eieren met de fijn gehakte champignons en gehakte spinazie. Voeg naar smaak wat peper (en eventueel Parmezaanse kaas) toe.

Verwarm een druppeltje olie in de anti aanbak koekenpan en giet het ei-mengsel in de pan. Neem een ruime pan zodat het ei niet te dik wordt, anders breekt het met oprollen (vandaar dat de champignons ook klein gehakt zijn).

Laat het ei stollen op een laag vuur met eventueel het deksel op de pan. Maar het is niet de bedoeling dat het echt bruinbakt!

Als de bovenkant van het ei zo goed als gestold is draai je voorzichtig het ei om zonder het te breken. De eierwrap is nu klaar.

Leg de wrap klaar om te gaan vullen. Leg eerst de gerookte kipfilet erop en daarna wat Hüttenkäse en rucola. Rol de wrap voorzichtig op en snijd hem schuin door.

Lekker met wat rucola salade ernaast met gemarineerde tomaatjes.

Variaties: Natuurlijk kan je het recept heel makkelijk aanpassen met gerookte zalm i.p.v. gerookte kip.


Bon Appetit !
xoxo Suzanne