MIJN AFVAL UPDATE

Vorige maand ben ik begonnen met mijn afvalpoging. Ik hoef niet zoveel (meer) kwijt hoor, maar ik vind het lekker om in de zomer nét iets strakker in mijn vel te zitten. Weten of het een beetje lukt? Lees dan snel verder.

Tussenstand

Voordat ik met mijn snode plan begon, heb ik mezelf eerst eens goed laten opmeten door Michael van Max Health Club in Den Haag. Meten is weten hè? Inmiddels waren we een paar weekjes verder en was het tijd om de tussenbalans op te maken.

Het ravioli dieet

Ken je vast nog niet hè, het ravioli dieet. Luister hoe dat zit. Over het algemeen was ik best goed op dreef. Veel groente, zuinig met snelle koolhydraten en 2 keer per week naar de sportschool. Dat werk(t). Maar toen. Vlak voor de meting ging ik eerst een weekje naar Food Heaven Italië. En nee, daar heb ik niet alleen maar pomodori gegeten. Ahhhhh, al die verrukkelijke pizza’s en pasta’s daar. I rest my case ;-). Een soort tijdelijk ravioli dieet dus.

De meting

Je snapt vast dat ik ‘m een klein beetje kneep, zo vlak voor de meting. Ietwat aarzelend gaf ik dan ook aan Michael mijn bovenarm voor de eerste vetmeting. Pffff….. gelukkig! Mijn serieuze inspanningen van voor de vakantie hadden echt wel zin gehad. Mijn vetpercentage was nl. gedaald. Yes! Maar dat niet alleen. Ik bleek ook nog 1,3 kilo te zijn afvallen. Dit bleek vooral vet te zijn. Een klein dansje waard!

Lijnen en de vakantie

Na de uitslag kreeg ik weer wat praatjes en vroeg ik aan Michael of hij misschien nog een tip had voor andere lijnende vakantiegangers. Luister naar zijn verrassende antwoord. Mike: probeer je op vakantie niet te veel te focussen op afvallen. Vakantie is immers bedoeld om van alles te genieten, anders hou je het ook niet vol. Daarna kan je gewoon de draad weer oppakken. Kijk, dat is natuurlijk precies wat ik heb gedaan! Ik heb aardig wat pastasliertjes om mijn vork heen geslingerd, heb een top vakantie gehad én ben zelfs nog wat afgevallen. En nu gewoon weer dóóóórrrrrrr om die laatste 3 kilo af te schudden. Maar met op zijn tijd ook nog steeds een (beschaafd) bordje ravioli, want het moet natuurlijk wel allemaal een beetje gezellig blijven!

x Mo