DIT KAN DUS IEDEREEN OVERKOMEN….

Hi, hierbij even een update over mijn gezicht, dat onbedoeld gehavend is door een schoonheidsbehandeling. Deze update wil ik jullie nl. niet onthouden, want het heeft allemaal helaas nog wel een staartje. En het kan echt iedereen overkomen. Lees je mee?

Wat is er met mijn gezicht gebeurd?

Mocht je het hebben gemist: ik heb zo’n 3 weken geleden een gezichtsbehandeling gehad die niet goed is afgelopen. Na een intensieve behandeling, hebben ze ter afsluiting een te hoog vitamine C -percentage op mijn gezicht gesmeerd, met een vitamine C-soort dat blijkbaar irritatie kan veroorzaken. Hierna heb ik een allergische reactie gekregen waarbij mijn gezicht een week lang opgezwollen en rood was. Dat zette voort in een onderhuidse ontsteking. Niet allemaal echt fijn dus… Zie hier voor het hele verhaal.

Hoe gaat het nu?

Gelukkig gaat het nu een stuk beter met mijn huid. Gezien de omstandigheden dan, want ik heb nog steeds last van de ontsteking en schilfers. Ook prikt het als een gek als ik mijn hoofd op een hoofdkussen leg om te gaan slapen. Verder heb ik kans op hyperpigmentatie (dus een gezicht vol donkere vlekken) als ik niet goed oppas. Daarom vermijd ik de zon (dus kom ik overdag zo min mogelijk buiten), sport ik bijna niet (want dat bevordert de ontsteking weer) en vermijd ik pittig eten om dezelfde reden. Oh ja, er ligt ook nog hypopigmentatie op de loer. Dat zijn juist witte vlekken in je gezicht. Helaas zie ik deze inmiddels her en der verschijnen, dus dat wordt zeker nog een aandachtspunt voor de toekomst. Niet heel fijn dus allemaal!

Mijn huidige skincare routine

Tja, je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik momenteel even niet meer bezig ben met mijn anti-rimpel routine. Want de producten die ik normaal smeer (glycolzuur, retinol, vitamine C etc.) zijn nu veel te heftig en kunnen de huid juist extra beschadigen. Er moeten vooral geen zuren, parfum en andere agressieve stoffen inzitten. Sterker nog, zelfs op onschuldige middelen als Aloë Vera-crème en olijfolie reageer ik momenteel al… Het is dus super moeilijk om iets op te smeren en mijn huid wordt dan ook met de dag droger en slapper. Gelukkig heb ik een paar producten gevonden die ultra zacht zijn en gericht op puur herstel van de huid. Ik som ze voor je op, want dan weet je wat je kunt gebruiken als het jou onverhoopt een keer overkomt. Nb: blijf altijd kritisch als je deze producten zelf gebruikt in geval van nood. Elke huid is immers anders en reageert anders. Neem ook altijd contact op met een arts en vraag om anti-histamine om de reactie te verminderen.

mijn beste vriendjes op dit moment!

Hydra repair capsules Emergin-C

Goed. Welke producten helpen mij door deze ellende heen? Ten eerste Hydra repair capsules van Emergin-C. Er zitten ceramides, plantaardige oliën en vitaminen in om de balans terug te krijgen en de huid te herstellen. Ik gebruik ze momenteel om de paar dagen, om te voorkomen dat mijn huid toch nog te veel wordt geprikkeld.

Nexultra B Universkin

Dit is een huidhersteller die ook in ziekenhuizen wordt gebruikt na behandelingen. Het is een verzachtende balsem met peptiden en omega 3. Deze crème helpt bij het herstel van de bovenste lagen van huid. Nb: ook deze milde hersteller kan ik niet elke dag hebben, dus ik gebruik hem om de dag.

Sunscreen Made of, spf 30

Het smeren van een zonnefactor is ook mega belangrijk als zoiets je overkomt. Maar vind maar eens een zonnebrandcrème waar geen agressieve stoffen inzitten én bovendien hypoallergeen is. Gelukkig heb ik een goed merk gevonden: “Made of”. Het is het enige product dat mijn huid op dit moment elke dag kan verduren. Het is bedoeld voor kwetsbare babyhuidjes, maar dus ook geschikt voor gehavende volwassenenhuidjes 😉 . Op basis van (non-nano) zink met toegevoegde cacoaboter, arganolie en framboos.

Tot slot

Helaas ben ik dus nog wel even zoet met deze toestand. En daar baal ik best van. Maar aan de andere kant: als dit het allerergste is dat me ooit zal overkomen, dan valt het allemaal best nog wel mee. Over een paar weekjes zal ik weer een update geven en dan zal het vast een stuk beter zijn. Ps: echt super fijn dat jullie zo meeleven en dank voor alle lieve berichtjes! Enne…. je weet het nu. Niet zo maar alles op je gezicht laten smeren!

Video

Wil je “live” horen en zien hoe het met mijn huid gaat? Check dan deze video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

‍♀️Weten jullie nog? Mijn huid is enorm beschadigd tijdens een gezichtsbehandeling . Het is nu 3 weken geleden, maar helaas is mijn gezicht nog niet helemaal hersteld. ……………… Vandaag laat ik jullie in een nieuwe video zien hoe het nu gaat. Hierin geef ik ook tips voor producten die je kunt proberen als het jou (onverhoopt) zelf een keer zou overkomen . ……………… Ps: nogmaals veel dank voor alle lieve reacties; dat doet me echt goed . En mocht je nog tips hebben: ik hou me aanbevolen ‼️ Liefs, Mo . . . . . . . #huid #gezichtsbehandeling #schoonheidsspecialiste #schoonheidssalon #huidtherapie #huidverbetering #huidverjonging #rimpels #antirimpel #huidtherapeut #antirimpels

Een bericht gedeeld door Monica Lee (@forever39) op