HELP, MIJN HUID IS GECRASHT!

Nee, ik ben niet in elkaar geslagen. Ook niet tegen het keukenkastje aangelopen. Wat er dan wel is gebeurd? Nou, er is helaas iets verschrikkelijk mis gegaan tijdens een beautybehandeling. Met als gevolg een opgeblazen, rood en schilferig gezicht. Ik wil je met deze blog waarschuwen, zodat jou niet hetzelfde zal overkomen. En wat je zelf kunt doen als je na een behandeling toch ineens als een soort Catwoman rondloopt. Lees (en kijk, want ik heb er ook een video over gemaakt) dus snel verder!

Hoe het begon

Vorige week was ik in Londen, zoals je misschien wel hebt meegekregen. Heerlijk shoppen, uiteten gaan en van alles ontdekken. Ook op cosmetisch gebied. Want Londen is een waar walhalla op het gebied van cremepjes en gezichtsbehandelingen. Zo belandde ik bij een grote beautysalon, waar ze zijn gespecialiseerd in het trainen van je gezichtsspieren. Met als belofte een gladder en mooier hoofd. Nou, dit klonk mij natuurlijk als muziek in de oren en gelukkig hadden ze nog een plekje. Ook een perfect item voor een blog, had ik al bedacht.

De behandeling

De behandeling was, tja, hoe zal ik het zeggen, ronduit interessant. Er werd met een bal gedraaid op mijn wangen en verder werd er aan alle flexibele onderdelen getrokken. Ook werd ik met een speciaal apparaat behandeld dat de spieren triggert (een soort Nu-face, die ik ook wel eens heb geprobeerd). So far so good. Maar na alle onorthodoxe duw-wrijf-en stuiter technieken werd er ineens een goedje op mij gesmeerd door de Engelse behandel-mevrouw. “Vitamin C with 35%”, zei ze nog terwijl ze vriendelijk glimlachte. Wel wat hoog, dacht een klein stemmetje in mijn hoofd. Maar het spul zat er al op en ik schonk er verder geen aandacht aan.

En toen ging het mis

Direct na de behandeling had ik nog nergens last van. Blakend en blozend vervolgde ik mijn shopping parcours langs Harrods, Selfridges en andere paradijselijke plekken. Maar ’s avonds ontdekte ik ineens een rode vlek op een wang, die alsmaar groter werd. Even later deden ook de andere wang, mijn voorhoofd en kin solidair mee. Dus al snel vlogen de tomatengrappen van mijn gezin in het rond. Ik lachte vrolijk mee, want op dat moment wist ik nog niet hoe ik de volgende ochtend eruit zou zien. Toen ik nl. na een nachtje slapen opstond, zag mijn hoofd eruit als een opgeblazen ballon. Met 2 uitsparingen voor mijn (inmiddels) spleetoogjes, waar een beetje Chinees of Japanse vechtvis jaloers op zou zijn. Ik zag er dus echt niet uit.

Tja, zo word je dan wakker….

De oplossing

Helaas kun je bij zo’n heftige reactie niet met een toverstokje zwaaien. Ik benaderde het hele gebeuren maar positief, want ik kon er toch niets meer aan veranderen. Je moet het gewoon uitzitten. Wel binnen uiteraard, want ten eerste wil je niet naar buiten met zo’n Catwoman hoofd en ten tweede is zonlicht ook niet echt bevorderlijk (helaas was een Burka geen optie in verband met het nieuwe Burka-verbod ;-)). Wat wel hielp, was het slikken van histamine-remmers en het eten van histamine-vrije voeding. Ook heb ik de eerste week totaal niets op mijn toet gesmeerd. Wat natuurlijk buitengewoon lastig is voor deze crème-addict! Na zo’n week was de zwelling gelukkig verdwenen en kreeg ik weer mijn gewone gezichtsvorm terug. Op dit moment ben ik voorzichtig met een klein beetje kokosolie en hydra-repair capsules van EmerginC aan het experimenteren. Dat lijkt goed te gaan. Ik heb nog wel veel witte schilfers op mijn hoofd, maar de roodheid is ook bijna weg. Hoezee!!!

Waarom het misging

Interessant is nu natuurlijk waarom mijn gezicht zo heftig reageerde op deze beauty treatment. Dit komt waarschijnlijk door het vitamine C-serum (in dit geval 3-O-Ethyl Ascorbic Acid) na afloop van de behandeling. Maar hoe kan dit nu? Ik gebruik zelf nl. dagelijks vitamine C in mijn beauty routine en dat gaat uitstekend. Ik besloot deze prangende vraag voor te leggen aan vitamine C-expert Silke van der Laan van EmerginC (het vitamine C-merk dat ik zelf dagelijks smeer).

Silke: “niet alle vitamine C in crèmes is hetzelfde. In jouw geval hebben ze een variant gebruikt die agressief kan werken op je huid, nl: ascorbinezuur. Dit is  -de naam zegt het al- een zuur dat bovendien bekend staat als irriterend. Bovendien is er een zeer hoog percentage genomen: maar liefst 35%. En vergeet niet dat je huid al een behoorlijke intensieve behandeling achter de rug had, waardoor deze minder weerbaar was. Dus eigenlijk is het heel verklaarbaar dat je huid het allemaal niet zo fijn vond en een gigantische reactie heeft gegeven. Nb: er zijn ook vormen van vitamine C die juist geweldig voor je huid kunnen zijn, zoals Magnesium Ascorbyl Phosphate. Dat heeft bijvoorbeeld uitstekende anti-age kwaliteiten en beschermt je huid tegen de zon, vergelijkbaar met een zonnefactor 8”.

Wat heeft de spelende vrouw nu geleerd?

Gelukkig kan ik er nu weer om lachen, maar het was natuurlijk best vervelend en mijn gezicht heeft een behoorlijke optater gekregen. Mijn huid voelt momenteel droog en stug, maar daar kan ik nu niet te veel aan doen (mijn huid moet niet te veel gestimuleerd worden). Bovendien moet ik goed oppassen met zonlicht, want anders kunnen er pigmentvlekken ontstaan op mijn aangetaste toet. In het vervolg zal ik dan ook wel 3 keer nadenken voordat ik zo maar een onbekend goedje op mijn gezicht laat smeren. Ook weet ik nu dat niet alle vitamine C hetzelfde is….. Stom dat ik dit nog niet eerder had onderzocht. Maar ik vond het goed om dit verhaal aan jullie te vertellen. Op Forever 39 wil ik nl. niet alleen maar de upside laten zien, maar ook mindere ervaringen met jullie delen. Dus doe je voordeel ermee en wees altijd kritisch als het om je huid gaat. P.s: zie de video hieronder (de afspeelknop zit op het plaatje) als je meer wilt weten over dit verhaal. Tot snel! x Mo

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Spannend, mijn allereerste video voor Instagram TV is een feit . Het is wel meteen een bijzonder filmpje, want je ziet me zonder make-up en mét een gehavend hoofd . …… Ik heb nl. na een gezichtsbehandeling een enorme reactie gehad, met als gevolg een opgezwollen, rood en schilferig gezicht . …… In deze video vertel ik je wat er is gebeurd en wat je kunt doen om het weer op te lossen. Want het kan nl. iedereen overkomen‼️ …… P.s. Ik hoop dat je leuk vindt om een keer een video van me te zien. Want dan zal ik in de toekomst wat vaker een filmpjes plaatsen . Liefs, Mo . . . #huidproblemen #gezichtsbehandeling #huidverjonging #antirimpel #schoonheidsspecialiste #huidversteviging #huidverbetering #huidtherapie

Een bericht gedeeld door Monica Lee (@forever39) op