MIJN BEAUTY ROUTINE

Een goede gezichtsverzorging is, samen met de juiste lifestyle, razend belangrijk om je huid in topconditie te houden. Maar welke serums en producten doen nu echt iets voor je? Er is immers zoveel keuze…. Om je te helpen, geef ik je een kijkje in mijn dagelijkse beautyritueel. Ook vertel ik je waarom ik bepaalde producten onmisbaar vind. Lees je mee?

Ochtend

’s Ochtends begin ik altijd met een reiniging. Dit is belangrijk, omdat je huid ’s nachts afvalstoffen loost en er make-up restjes kunnen zijn. Ik gebruik hiervoor een Ph-neutraal miscellair water, dat de nachtelijke uitstoot verwijdert en tegelijkertijd je huid activeert.

  • Merk: Novexpert l’eau miscellaire

Na de reiniging gebruik ik elke dag een vitamine C-serum. Dit stimuleert o.a. de aanmaak van collageen en werkt tegen pigmentvlekken. Ik gebruik het ook boven en onder mijn ogen. P.s: de huid rond de ogen is erg teer. Bouw het smeren op deze plek langzaam op en hou altijd in de gaten hoe je erop reageert.

  • Merk: EmerginC vitamin C-serum 20%

Als het vitamine C-serum is ingetrokken, breng ik onder en boven mijn ogen een oogcrème aan. Ik heb vele crèmes getest, maar die van Dermaceutic helpt mij echt om de fijne lijntjes minder zichtbaar te maken.

  • Merk: Dermaceutic Dermalift 5.0

Vervolgens maak ik in mijn hand een mengseltje van virgin kokosolie met een paar druppels arganolie. Dit brouwsel hydrateert en voedt, maar bevat geen voor de huid belastende stoffen. Ook heeft het een (lichte) Spf. Dit gebruik ik als dagverzorging. Het ochtendritueel wordt vervolgens afgesloten met een zonnebrandcrème.

Reviews

Lees hier mijn reviews over de producten die ik ’s ochtends gebruik:

l’eau miscellaire en milk van Novexpert

EmerginC Vitamin C

Dermaceutic Dermalift 5.0

Avond

In de avond reinig ik extra om de restanten van vooral de zonnebrandcrème te kunnen verwijderen, maar ook bijvoorbeeld de viezigheid die is ontstaan door luchtverontreiniging. Ik gebruik hiervoor eerst een milk en daarna een miscellair water.

  • Merk: Novexpert milky cleanser en l’eau miscellaire

Na het reinigen heb ik elke avond een ander smeerschema, dat zich na 3 dagen herhaalt. Verder breng ik elke avond de oogcrème van Dermaceutic (Dermalift 5.0) als laatste aan.

Avondritueel 1: glycol en retinol

De eerste avond bestaat uit het aanbrengen van een exfoliant, waardoor dode huidcellen worden verwijderd. Ik gebruik hiervoor een glycolzuur. Dit zorgt het voor een betere vochtopname en de aanmaak van collageen (mits het percentage boven de 15% ligt). Check even dit artikel als je meer wilt weten over glycolzuur.

Na 10 minuten breng ik vervolgens retinol aan. Retinol, een vorm van Vitamine A, helpt bewezen tegen rimpels. Zie hiervoor dit artikel over Vitamine A. Nb: ik gebruik NOOIT Retinol onder mijn ogen, omdat dit te heftig is.

  • Merken: Dermaceutic Turnover, Dermaceutic Active Retinol 1.0 en EmerginC Vitamin C-serum 20%

Avondritueel 2: Niacinamide

De 2e avond in de week, gebruik ik de huidhersteller Niacinamide (alias B3). Eventuele roodheid, veroorzaakt door de retinol, verdwijnt hierdoor. Maar dit stofje zorgt niet alleen voor huidherstel, ook is het goed voor de collageenaanmaak en het verminderen van pigmentatie. Ik breng het trouwens ook onder mijn ogen aan. Zie voor meer informatie de eerdere special die ik schreef over Niacinamide.

  • Merk: Paula’s Choice Niacinamide Booster 10%

Als de Niacinamide is ingetrokken, sluit ik af met mijn kokosolie- arganolie creatie die ik ook ’s ochtends gebruik.

Avondritueel 3: Peptiden

Op de 3e avond gebruik ik een peptide-serum, dat een oppepper geeft aan de huid. Peptiden herstellen de bouwstenen van je huid en maken deze veerkrachtiger. Ook dit serum gebruik ik gewoon onder mijn ogen.

  • Merk: The Ordinary, Buffet

Als het peptide-serum is ingetrokken, gebruik ik wederom het kokos/ arganoliegoedje voor mijn gezicht.

De avond hierna begint het hele ritueel opnieuw. Dus dan smeer ik weer glycolzuur gevolgd door retinol en vitamine C.

Reviews

Wil je meer weten over de producten die ik ’s avonds gebruik? Zie dan deze reviews:

Dermaceutic Turnover en Active Retinol 1.0D

Paula’s Choice Niacinamide Booster

Tot slot

Ik sta volledig achter de producten die ik in deze blog heb genoemd. Je kunt er dus op vertrouwen dat ik altijd naar beste weten crèmes en serums zal aanbevelen. Maar ik sta altijd open voor nieuwe inzichten of nog betere producten, waardoor mijn voorkeuren kunnen veranderen (zie bijvoorbeeld deze opsomming van de verzorgingsproducten die ik in 2017 gebruikte). Waar ik inmiddels wel van overtuigd ben, is dat voor iedere 35-plusser producten met Vitamine A, B3 en C en een exfoliant (zoals glycolzuur) absolute “beauty must do’s” zijn. En uiteraard ook altijd zonnebrand gebruiken!

Verder benadruk ik nogmaals dat elke huid anders is. Ik heb bijvoorbeeld een gecombineerde huid. Dus kijk vooral goed naar de behoefte van je eigen huid en stop met een product als je huid bijvoorbeeld rood of schilferig wordt. 

Smeer ze!

x Mo

Ps: wil je niets meer missen van Forever39? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.