REVIEW NIACINAMIDE BOOSTER PAULA’S CHOICE

Onlangs testte ik de Niacinamide Booster van Paula’s Choice. Dit serum stond al langer op mijn wensenlijstje, want het bevat de allerhoogste dosering van Niacinamide. Daarom is deze Booster razend populair. Weten wat mijn mening over dit veel belovende product is? Lees dan hier mijn review van deze Niacinamide Booster.

Paula’s Choice

Ken jij Paula’s Choice al? Paula’s Choice is een Amerikaans merk, dat is bedacht door Paula Begoun. Ze was het zat dat veel verzorgingsproducten schadelijke stoffen bevatten en niet doen wat ze beloven. Om deze reden is Paula haar eigen label begonnen, een mooie aanleiding dus. De producten van Paula’s Choice zijn allemaal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waarbij de effectiviteit van de ingrediënten voorop staat. Daarom verkopen ze bijvoorbeeld geen crèmes in een potje, want dat tast de werkzaamheid van de stoffen aan.

Niacinamide Booster

Het product dat ik testte was de Niacinamide Booster. Dit is een hoog gedoseerd serum, want er zit wel 10% Niacinamide in. Voor zover ik weet is dit zelfs de hoogste dosering qua Niacinamide in een verzorgingsproduct. Super belangrijk, dat de dosering van Niacinamide hoog is, want het stofje doet pas iets in concentraties vanaf 4%. Verder is Niacinamide (alias vitamine B3) een absolute must in je dagelijkse beautyritueel, net als vitamine C en A. Niacinamide bevordert nl. de aanmaak van collageen, het werkt ontsteking remmend en beschermt tegen de schade van UV-straling. Ook zou het helpen tegen grove poriën.

Zie voor meer informatie over Niacinamide dit eerdere artikel: Niacinamide, onmisbaar voor een mooie huid

Mijn ervaring met de Niacinamide Booster van Paula’s choice

De booster is een fijn product, dat eruit ziet én voelt als water. Je kunt het rechtstreeks op je gezicht aanbrengen onder je crème, maar je kunt het ook hiermee mengen. 4 druppels zijn genoeg en het trekt super snel in. Ik heb echt het gevoel dat mijn huidje blij is met de druppels, want ze worden zo ongeveer opgeslurpt. Na het aanbrengen zie je er niets meer van.

Pluspunten Niacinamide Booster

Waar het GEWELDIG tegen hielp, was tegen de zonneschade die ik in de herfstvakantie opliep op Sardinië. Ik had aan zee gezeten en mijn gezicht was aan het einde van de dag rood. Een paar extra druppels van de Niacinamide booster deed gelukkig wonderen. De volgende morgen was de roodheid weg en voelde mijn huid zijdezacht aan. Het heeft mijn huid dus echt geholpen om te herstellen van de zonneschade, mede door het hoge percentage Niacinamide. Echt een fijn product dus. Nu is het sowieso verstandig om een hooggedoseerd Niacinamide serum aan je routine toe te voegen, maar dus zeker als je naar de zon gaat! Ook had ik voor mijn gevoel minder last van ontstekinkjes en vlekjes in mijn gezicht. Oh ja, de booster zou ook tegen grove poriën moeten werken, maar dat heb ik bij mezelf helaas niet kunnen constateren.

Vragen aan Paula’s Choice

Omdat ik altijd het naadje van de kous wil weten, stelde ik wat prangende vragen aan Paula’s Choice over hun product. Zie hieronder voor mijn vragen en hun reactie hierop.

1. de flacon is niet luchtdicht. Heeft dit geen gevolgen voor de stabiliteit?

Effectiviteit van producten staat bij Paula’s Choice hoog in het vaandel en dat heeft mede te maken met de stabiliteit van de gebruikte ingrediënten. We vinden het belangrijk dat producten zoveel mogelijk lucht- en lichtdicht zijn zodat ingrediënten stabiel blijven en bovendien worden alle formules en verpakkingen uitvoerig onderworpen aan diverse stabiliteitstesten voordat een product op de markt komt. Daarnaast is gebruiksgemak van een verpakking natuurlijk ook van belang.

2. kan je het serum ook onder de ogen gebruiken?

De serums (dus ook de Niacinamide Booster) van Paula’s Choice zijn doorgaans ideaal rond de ogen te gebruiken. Mocht het een product met 1% retinol betreffen of een exfoliant, wees dan iets voorzichtiger en breng het product niet té dicht rond de ogen aan. Kijk altijd goed hoe de huid (rond de ogen) reageert op hoge concentraties ingrediënten.

3. er wordt gezegd dat je Niacinamide niet samen moet gebruiken met Vitamine C. Klopt dat?

Niacinamide mag en kan zonder problemen worden gebruikt met vitamine C! Dit heeft geen invloed op de effectiviteit van de ingrediënten. We kennen de waarschuwing ook, maar deze is achterhaald en gebaseerd op een verkeerde interpretatie van gepubliceerde onderzoeksresultaten. Dit onderzoek met betrekking tot niacinamide en vitamine C werd uitgevoerd in de vroege jaren 60, waarbij niet-stabiele vormen van deze ingrediënten werden gebruikt. Onderzoek naar cosmetica stond in die tijd nog in de kinderschoenen en de uitkomsten van deze vroege studie zijn onvoldoende van toepassing op huidverzorgingsproducten.

4. Bevordert het ingrediënt Citric Acid in jullie product juist niet de photo-aging?

In hogere concentraties kan citric acid werken als een AHA exfoliant, er is echter veel meer onderzoek gedaan naar de effectiviteit van glycolzuur en melkzuur en deze geven een minder prikkelend gevoel aan de huid. Door het gebruik van fruitzuren (AHA’s) wordt de bovenste laag van de huid heel ietsje dunner doordat dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid iets gevoeliger kan worden voor zonlicht en dagelijkse zonbescherming nog belangrijker is. Citric acid wordt echter vooral in lage concentraties aan cosmetica producten toegevoegd om de pH-waarde in balans te houden of als conserveringsmiddel. De grootste boosdoener van (photo-)veroudering blijft onbeschermde blootstelling aan de zon en daarom adviseren we iedereen om zijn of haar huid dagelijks te beschermen met een breedspectrum zonnefilter met min. SPF 30.

Niacinamide Booster Paula’s Choice kopen

Wil jij de Niacinamide Booster zelf ook eens proberen? Deze is verkrijgbaar via www.paulaschoice.nl. Momenteel is de flacon zelfs in de aanbieding voor 39,95 euro (normaal 47,00 euro).

Ingrediënten Paula’s Choice Niacinamide Booster

Ben je benieuwd wat er allemaal precies in de Niacinamide Booster zit? Zie dan hier de volledige ingrediëntenlijst (INCI).

Aqua, Niacinamide (vitamin B3, skin-restoring), Acetyl Glucosamine (skin replenishing/antioxidant), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Butylene Glycol (hydration), Phospholipids (skin replenishing), etanorulayH muidoS (hydration/skin replenishing), Allantoin (skin-soothing), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Ubiquinone (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Beta-Glucan (soothing agent/antioxidant), Panthenol (skin replenishing), Carnosine (antioxidant), Genistein (antioxidant), Citric Acid (pH balancing), Sodium Citrate (pH balancing), Sodium Hydroxide (pH balancing), Xanthan Gum (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative)