mo strand 1

Wie ben ik?

Hi, ik ben Monica Lee en ben 39 jaar (geweest). Niet doorvertellen hè, want “Forever 39” is natuurlijk één van mijn grootste mantra’s! Mijn lievelings bezigheidstherapie is het runnen van deze blog, die over Happy aging gaat. Ik schrijf zelf met veel plezier een aantal artikelen per week en ik zorg ervoor dat diverse gastschrijvers ook regelmatig een leuk stuk maken.

Slow-aging

Een andere hobby is het vergaren van zoveel mogelijk kennis over het behoud van een strak en glanzend perzikhuidje, welke kennis ik graag met je deel op deze blog. Ook werp ik mij hiervoor regelmatig op als gewillig proefkonijn. Dus test ik dikwijls diverse veelbelovende smeersels, beautytools en onderga ik allerlei behandelingen zoals peelings en laserkuren. Wil trouwens niet zeggen dat ik met een strak Barbie-hoofd door het leven ga. Alsjeblieft niet zeg! Niet te veel toestanden en gedoe en het moet allemaal wel een beetje natuurlijk blijven.

Afvallen

Ooit was ik 10 kilo’s zwaarder. Een combinatie van kinderen krijgen, ongezond eten en nauwelijks bewegen. Tja, dan weet je het wel… Ik paste vaak niet meer in standaard confectie kleding en daar werd ik niet zo blij van. Om het tij te keren (en ook om te voorkomen dat ik suikerziekte zou krijgen) heb ik mij vol overgaaf gestort op allerlei afslankmethodes. Ik denk dat ik elke gangbare dieetmethode wel een keer heb geprobeerd (behalve sportvasten, of hoe het ook mag heten. Dat trekt me echt niet). Ik kan dan ook zeker een keer meedoen met “Wedden dat”, mocht dat nog bestaan!

Wat ik in ieder geval heb geleerd, is dat geen enkele methode geheel zalig makend is. Maar alles wat mij aansprak heb ik gemixt & gematcht en blijvend geïntegreerd in mijn levensstijl. Met als gevolg een blijvend resultaat van 10 kilo’s eraf. Alias 40 pakjes boter. Maar, don’t you worry. Ik ben niet zo’n irritant overperfect geval (je kent ze vast wel, die altijd lachende skinny Insta-babes zonder bultjes en bobbeltjes). Want ondanks die 10 kilo’s die ‘verschwind verschwunden’ zijn, zou ik voor het mooie toch nog 5 kilo’s extra voorgoed kwijt willen. ‘s Zomers lukt mij dit meestal wel (fijn hé, die bikini motivatie!), maar eigenlijk elke winter zijn ze weer trouw terug. Maar goed, het houdt je van de straat en geeft voldoende inspiratie voor deze blog ;-).

Lifestyle

Mijn lifestyle? Sinds dit jaar doe ik 2 keer per week aan krachttraining, want dat is goed voor je zeggen de geleerden. Soms met frisse tegenzin en soms vind ik het best ok. Verder wandel ik regelmatig. Wat betreft mijn voeding: ik ben fervent aanhanger van vers, biologisch eten en dan vooral groenten. Wat je eet zie je terug in je huid en je voelt je gewoon beter als je de juiste dingen eet. Bovendien helpt het om goed op gewicht te blijven. Maar uiteraard knaag ik niet alleen maar op wortels, zeker niet! Het leven moet immers ook een beetje gezellig blijven. Ik beschik nl. ook zeker over een bourgondische inslag. Ik ben dol op ‘La dolce vita’, tralala! Lekker uitgebreid lunchen, feestjes en borrelen met vrienden, je mag me er allemaal voor wakker houden. Gelukkig biedt de 80/20 methode houvast. 80% van wat ik (vooral in de zomer ;-)) eet is keurig en verantwoord (dus veel groenten, weinig rood vlees) en voor de overige 20% doe ik lekker waar ik zin in heb. Zo kan je toch van alles genieten zonder dat je straks niet meer in het vliegtuigstoeltje past. En bovendien wordt het op deze manier allemaal geen obsessie.

Fashion

Ook heb ik gezonde interesse ontwikkeld op het gebied van fashion. Ik vind het heerlijk om de trends voor het nieuwe seizoen te ontdekken in de winkels, bladen en op social media, zonder deze klakkeloos te kopiëren. Als een kledingstuk je niet flatteert, dan moet je het lekker in de winkel laten hangen. Trend of niet. Bovendien zijn er elk seizoen zoveel leuke nieuwe invloeden, dat er vast wel iets tussenzit dat je wél laat shinen. Oh ja, verder ben ik echt gek op aparte oorbellen, die heb ik dus nooit genoeg!

Op sabbatical in Zuid-Frankrijk

Ter afsluiting vind je het misschien leuk om te weten dat ik kind aan huis ben aan de zonnige Côte d’Azur. Momenteel ben ik hier zelfs met M. en mijn 2 kinderen op sabbatical. Heel bijzonder, om een periode op een andere locatie te mogen leven. En wat voor locatie? Het is hier zo prachtig en het weer is natuurlijk over het algemeen erg fijn. En het draait ook allemaal veel meer om leuke dingen doen. I lóóóóve leuke dingen doen, had ik dat al verteld? Zo lunchen we volgens mij elke week (ook in de winter) wel een keertje op het strand. En koffietjes drinken in de altijd levendige haven van Saint-tropez is natuurlijk ook niet vervelend! Verder ligt Zuid-Frankrijk heel centraal, dus karren we lekker vaak naar bijvoorbeeld Barcelona, Milaan of Genève.

De blog, mijn kindje

Zo, dan weet je nu iets meer over mij en mijn favoriete bezigheden. Al mijn interesses komen op de een of andere manier terug op deze blog. Dus springen we van een artikel over slow-aging naar de beste plekjes in Barcelona. En van een kant-en-klare gezonde pizza naar de best werkende crèmes. En de laatste modetrends niet te vergeten. De reden waarom ik dit allemaal doe? Ik vind het allereerst super leuk om bezig te zijn met mijn lievelingsonderwerpen en hierover te schrijven. En last but not least: ik hoop met deze blog anderen te kunnen inspireren. Al is het maar een klein beetje!

Enjoy reading & liefs,

x Mo

ps: wist je dat je me ook kan volgen op Facebook en Instagram?

( 5.654 keer in totaal bekeken, 1 keer vandaag bekeken)