OVER MO

mo strand 1

Wie ben ik?

Hi, ik ben Monica en ben 39 jaar (geweest). Niet doorvertellen hè, want “Forever 39” is natuurlijk één van mijn grootste mantra’s! Mijn lievelings bezigheidstherapie is het runnen van deze blog, die over het krijgen van de mooiste, krachtigste en gezondste versie van jezelf gaat. Ik schrijf zelf met veel plezier de artikelen voor Forever 39 en ik zorg ervoor dat diverse gastschrijvers ook regelmatig een leuk stuk maken.

Forever in shape

Ooit was ik 20 kilo’s zwaarder. Een combinatie van kinderen krijgen, ongezond eten en nauwelijks bewegen. Tja, dan weet je het wel… Ik paste vaak niet meer in standaard confectie kleding en daar werd ik niet zo blij van. Om het tij te keren (en ook om te voorkomen dat ik suikerziekte zou krijgen) heb ik mij vol overgaaf gestort op allerlei afslankmethodes. Ik denk dat ik elke gangbare dieetmethode wel een keer heb geprobeerd :-).

Wat ik in ieder geval heb geleerd, is dat geen enkele methode geheel zalig makend is. Maar alles wat mij aansprak heb ik gemixt & gematcht en blijvend geïntegreerd in mijn levensstijl. Met als gevolg een blijvend resultaat van 20 kilo’s eraf. Alias 80 pakjes boter. Maar, don’t you worry. Ik geniet nog steeds volop van de geneugten het leven. Dit doe ik met de zogenaamde 80/20 methode, waardoor je elke dag iets lekker neemt zonder dat je aankomt. De ideale manier om een gezonde leefstijl vol te houden! Omdat ik het andere vrouwen ook van harte gun om te kunnen genieten van een gezonder en slanker lichaam, heb ik een online cursus ontwikkeld: het FOREVER IN SHAPE Afslankprogramma. Het is met dit programma echt voor iedereen weggelegd om beter in vorm te komen en te blijven. Wil je hier trouwens meer over weten? Klik dan hier.

Slow-aging

Een andere hobby is het vergaren van zoveel mogelijk kennis over het behoud van een strak en glanzend perzikhuidje, welke kennis ik graag met je deel op deze blog. Ook werp ik mij hiervoor regelmatig op als gewillig proefkonijn. Dus test ik dikwijls diverse veelbelovende smeersels, beautytools en onderga ik allerlei behandelingen zoals peelings en laserkuren. Wil trouwens niet zeggen dat ik met een strak Barbie-hoofd door het leven ga. Alsjeblieft niet zeg! Niet te veel toestanden en gedoe en het moet allemaal wel een beetje natuurlijk blijven.

Lifestyle

Mijn lifestyle? Ik doe 2 keer per week aan krachttraining, omdat je anders als 40-plusser in een rap tempo spiermassa verliest. Ook helpt krachttraining voor het behoud van een stevige huid. Ik ben echter geen enorme sportfanaat, dus soms train ik met frisse tegenzin. Maar geen excuses: er wordt gewoon 2 keer per week met gewichten getraind. Verder wandel ik regelmatig. Wat betreft mijn voeding: ik ben fervent aanhanger van vers, biologisch eten en dan vooral groenten. Wat je eet zie je terug in je huid en je voelt je gewoon beter als je de juiste dingen eet. Bovendien helpt het om goed op gewicht te blijven. Maar ik beschik nl. ook zeker over een bourgondische inslag. Lekker uitgebreid lunchen, feestjes en borrelen met vrienden, je mag me er allemaal voor wakker houden. Gelukkig biedt de 80/20 methode (waar ik hierboven al overschreef) een perfecte oplossing, zodat ik niet terugval in mijn oude eet-en drinkpatroon. Zo kun je toch van alles genieten zonder dat je straks niet meer “in het vliegtuigstoeltje past”. En bovendien wordt het op deze manier allemaal geen obsessie.

Fashion

Ook heb ik gezonde interesse ontwikkeld op het gebied van fashion. Ik vind het heerlijk om de trends voor het nieuwe seizoen te ontdekken in de winkels, bladen en op social media, zonder deze klakkeloos te kopiëren. Als een kledingstuk je niet flatteert, dan moet je het lekker in de winkel laten hangen. Trend of niet. Bovendien zijn er elk seizoen zoveel leuke nieuwe invloeden, dat er vast wel iets tussenzit dat je wél laat shinen. Oh ja, verder ben ik echt gek op aparte oorbellen, die heb ik dus nooit genoeg!

Op sabbatical in Zuid-Frankrijk

Ter afsluiting vind je het misschien leuk om te weten dat ik kind aan huis ben aan de zonnige Côte d’Azur. Momenteel ben ik hier zelfs met mijn man en 2 kinderen op sabbatical. Heel bijzonder, om een periode op een andere locatie te mogen leven. En wat voor locatie? Het is hier zo prachtig en het weer is natuurlijk over het algemeen erg fijn. En het draait ook allemaal veel meer om leuke dingen doen. Zo lunchen we volgens mij elke week (ook in de winter) wel een keertje op het strand. En koffietjes drinken in de altijd levendige haven van Saint-tropez is natuurlijk ook niet vervelend! Verder ligt Zuid-Frankrijk heel centraal, dus karren we lekker vaak naar bijvoorbeeld Barcelona, Milaan of Genève.

De blog, mijn kindje

Zo, dan weet je nu iets meer over mij en mijn favoriete bezigheden. Al mijn interesses komen op de een of andere manier terug op deze blog. Dus springen we van een artikel over slowcarb snacken naar de beste plekjes in Barcelona. En van slowaging naar de best werkende crèmes. En de laatste modetrends niet te vergeten. De reden waarom ik dit allemaal doe? Ik vind het allereerst super leuk om bezig te zijn met mijn lievelingsonderwerpen en hierover te schrijven. En last but not least: ik hoop met deze blog andere vrouwen te kunnen inspireren. Al is het maar een klein beetje!

Enjoy reading & liefs,

x Mo

ps: wist je dat je me ook kunt volgen op Facebook en Instagram ?