QUANIS DERMAFILLER REVIEW

Weten jullie nog, dat ik een tijdje geleden heb kennisgemaakt met de Quanis anti-aging pleisters? Deze pleisters plak je op je gezicht, waarna ze voor meer volume zorgen en minder rimpels. Kortom de werking van een filler, maar dan zonder irritant geprik. De gezellige dames van Wiemooiwilzijn.nl attendeerden mij op dit geinige product en zorgden ervoor dat ik een behandeling kreeg bij Sarah Piening van Beauty Bewust in Amsterdam. Maar daar hield het niet mee op. Ik kreeg ook nog een speciaal pakketje van Quanis Dermafiller voor thuisgebruik opgestuurd, waarmee ik afgelopen maand ijverig aan de slag ben gegaan. Wil je meer te weten komen over dit product en ben je benieuwd of het is bevalen? Lees dan hieronder mijn review.

Wat zijn Quanis anti-aging pleisters?

Dit zijn patches die zijn bedoeld om droogtelijntjes, kraaienpootjes, wallen etc. eens flink aan te pakken. In de pleisters zijn allemaal goede werkstoffen opgenomen, die door middel van minuscule puntjes (microkristallen) in de hoornlaag van de huid worden gebracht. Het gaat om hyaluronzuur, collageen en vitamine C. Allemaal stoffen die bekend staan om hun grote waarde op het gebied van huidverbetering. Niet voor niets dat deze anti-aging pleisters in Japan al jarenlang mateloos populair zijn!

quanis anti-aging pleistersHoe werkt het?

Op de Quanis anti-aging pleisters zijn dus hele kleine puntjes aangebracht die bestaan uit gekristalliseerd hyaluronzuur. De puntjes zijn zo minuscuul, dat je ze met het blote oog niet kan zien (ze zijn slechts 200/300 micron breed). Deze ieniemie puntjes (het zijn er maar liefst 1800!) penetreren de huid en brengen op die manier de werkzame stoffen op de plek waar ze moeten zijn: de stratum corneum alias de hoornlaag. Hierdoor kan je vulling en verzorging aan je huid geven van binnenuit. Superknap bedacht, toch? En nog mooier is het verhaal er achter. Artsen waren op zoek naar een gemakkelijke en pijnloze manier om vaccinaties te kunnen toedienen aan kinderen. Zo kwam deze techniek tot stand.

Samenstelling

De hoofdbestanddelen van de pleisters zijn: hyaluronzuur, vitamine C en collageen. Maar speciaal voor de scheikundigen onder ons hierbij de exacte samenstelling van Quanis Dermafiller:

· sodium hyaluronate 93,9%
· gehydrolyseerd collageen 2,0%
· trisodium ascorbyl palmitate phosphate 2,0%
· ectoin 2,0%
· adenosine 0,1%

Quanis Dermafiller is verder ook helemaal verantwoord. Het bevat alleen natuurlijke stoffen en geen geur- en kleurstoffen. Tot slot is het ook niet op dieren getest én bevat het geen alcohol.

Filler zonder naalden

Een groot voordeel van de pleisters is dat je er hetzelfde mee kan bereiken als met fillers. Je brengt nl. hyaluronzuur waar het echt moet zijn: in je huid. Maar dan op een minder extreme manier.  Quanis is een mildere, vriendelijkere variatie op fillers. Ideaal dus als je bang bent voor naalden, of als je fillers ‘een brug te ver’ vindt.

Welke gebieden?

In principe kan je de pleisters aanbrengen waar je ze maar nodig hebt. Veel behandelde gebieden zijn de plooien in de mondhoeken en de wallen onder de ogen. Maar ik heb ook gehoord dat er dames zijn die de patches gebruiken om hun decolleté een boost mee te geven. Altijd leuk voor een volgende keer, maar in deze review heb ik mij beperkt tot de wallen onder mijn ogen.

Wanneer zie je resultaat?

Na slechts een behandeling zie je meteen al resultaat. Ik heb dat zelf mogen ervaren na mijn sessie in de behandelstoel bij Sarah (zie mijn vorige artikel over deze behandeling met de Quanis Dermafiller). Om het resultaat vast te houden, is het echter aan te raden om een kuur te volgen, waarbij je gedurende 1 maand, 2 keer per week de pleisters gebruikt. Daarna houdt het resultaat 3 maanden.

Contra-indicaties

Het is eigenlijk een heel braaf product, want zoveel contra-indicaties zijn er niet en het is extreem veilig. Zo hoef je bijvoorbeeld niet (extra) op te passen met de zon, gaat het prima samen met allerlei verzorgingsproducten zoals cosmeceuticals en mag het over een filler heen worden gebruikt. De enige restrictie is dat het beter is om na een fillerbehandeling even 2 weken te wachten voor je de patches op het behandelde gebied plakt. Na een botoxbehandeling geldt een wachttijd van 3 dagen.

Mijn ervaring met Quanis anti-aging pleisters

Wat heb ik precies getest?

Ik heb afgelopen maand de pleisters voor thuisgebruik getest onder mijn ogen. Deze pleisters breng je aan voor het slapen gaan en haal je er weer af bij het opstaan. Het doel was het verminderen van de wallen onder mijn ogen. Hiertoe heb ik 2 keer per week de patches aangebracht.

Patches aanbrengen

Over nu tot het praktische gedeelte. Wat is mijn ervaring met het aanbrengen van die hyaluronwondertjes? Kan ik kort over zijn: het is redelijk ‘idot proof’ (en ja, ik mag dat zeggen, want ik ben af en toe de vrouwelijke variant van Klungel Smurf). Hoe werkt het? Neem een zakje en scheur het open. In dit zakje tref je een doorzichtig plastic treetje aan, met daarop de pleisters. Pak een van deze patches en breng deze aan op de gewenste plek. Let hierbij wel op dat je de ruwe kant op de huid drukt, want aan die kant zitten de ingrediënten (zou toch jammer zijn als je de hele nacht voor niets met stickertjes onder je ogen ligt, haha!). Vervolgens druk je zachtjes op de pleisters, zodat het proces kan beginnen. Gewoon een paar keer aandrukken, dan gaat het tintelen. Als de tinteling weer wat minder wordt, dan ben je klaar met deze kant en kan de pleister zijn werk gaan doen. Daarna herhalen voor de andere kant van je gezicht. That’s it! Je brengt de pleisters aan voor het slapen gaan en bij het opstaan kunnen ze er weer af.

Doet het pijn?

Nee, de pleisters doen niet echt pijn vind ik. Ik vergelijk het gevoel met het drukken van schuurpapier op je huid, niet echt het einde van de wereld dus. Wel is het lekker om de patches enige tijd voordat je gaat slapen aan te brengen. Dan zijn de puntjes al een beetje opgelost en ligt het net iets prettiger.

Vind ik dat de Quanis anti-aging pleisters werken?

Absoluut! Ik kan kan echt verschil zien onder mijn ogen. De wallen zijn weliswaar niet helemaal weg, maar ze wel minder diep en minder aanwezig. Ik zie er uitgeruster uit. Verder oogt mijn huid strakker en egaler. Ook is de kleur onder mijn ogen aanzienlijk verbeterd. Ik had nl. last van een blauwige gloed, maar die is een stuk minder geworden. I like!!! Wel nog even een praktische tip: je huid kan een beetje rimpelig van de pleister zijn na het verwijderen ervan. Trekt vanzelf weer weg, maar wel goed om even rekening mee te houden.

Mijn eindoordeel

Als anti-aging blogger hou ik natuurlijk goed alle ontwikkelingen bij en zie ik zo ongeveer dagelijks veel belovende claims voorbij komen. Alle producten beloven je rimpels als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen, maar helaas verdwijnt er meestal vooral geld uit je portemonnee. Er is veel kaf tussen het koren op deze markt. Maar met de Quanis anti-aging pleisters van Quanis heb ik goede ervaringen opgedaan. Ze doen echt iets voor je, is mijn overtuiging. Ze zijn super goed inzetbaar als je hoofd een keer een boost kan gebruiken, bijvoorbeeld in een periode met weinig slaap. Of als je een keer super répré voor de dag moet komen omdat je een fotosessie voor de Vogue hebt of zoiets. Nee geintje, maar je begrijpt wat ik bedoel. Gewoon een nachtje met die pleisters op je hoofd en dan komt het helemaal goed. Ook zie ik na het volgen van de kuur dat de huid onder mijn ogen is opgeknapt. Nee, de wallen zijn niet helemaal weg, maar toch is sprake van een aanzienlijke verbetering. Kortom, ik ben blij dat ik heb kennisgemaakt deze wonderpleisters.

Wil je de Quanis anti-aging pleisters zelf proberen?

Ben je na mijn review nieuwsgierig geworden naar deze pleisters en wil je weten waar je deze zelf kan proberen? Allereerst kan je de patches tijdens een schoonheidsbehandeling laten aanbrengen in een gespecialiseerde salon. De adviesprijs voor deze behandeling is 40,00 euro. Het is wel handig om hiermee te starten, want dan krijg je uitgelegd hoe het allemaal precies moet. Bij deze specialist kan je vervolgens ook het pakket voor thuisgebruik kopen. Een thuispakket met daarin 8 pakjes met pleisters (genoeg voor een maand) kost 189,00 euro. Wil je weten waar er bij jou in de buurt een salon zit met de pleisters? Check dan de adressen op de website van Quanis Dermafiller.

Ps: wist je al dat Forever 39 regelmatig over anti-aging methodes schrijft? Zie de rubriek ‘anti-aging‘ voor artikelen over écht werkende crèmes, botox, fillers, laserbehandelingen en aanverwante onderwerpen!

x Mo