REALISEER JE DROMEN MET PURPUZ

Heb jij een droom die je graag wilt verwezenlijken? Bijvoorbeeld minder werken, een wereldreis maken of een goddelijk lichaam krijgen? Maar weet je niet hoe, of heb je er simpelweg geen tijd voor? Of wil je meer structuur in de chaos aanbrengen? Dan is het gebruik van een planner misschien wel iets voor je. Ik ben sinds deze week aan de slag met die van Purpuz. Lees hier alle ins en outs over deze planner.

wat is een planner?

Nu kan het zijn dat je geen idee hebt hoe een planner werkt. Ik wist dit in eerste instantie namelijk ook niet. Maar listen. Een planner lijkt op een agenda, maar gaat net een stapje verder. Een planner is namelijk een tool je droom te verwezenlijken, wat deze ook mag zijn. Wil je de marathon gaan lopen? Of een eigen bedrijf starten? Op wereldreis gaan? You name. Een planner kan hierbij reuze waardevol zijn omdat je op een gestructureerde en motiverende manier naar je doel werkt.

Purpuz planner

De Purpuz planner is een Nederlands inititatief en bedacht door de enthousiaste Clen Verkleij. Hij heeft jaren geleden een burnout gehad en is, mede met behulp van zijn zelf uitgedokterde planner, hier beter dan ooit uitgekomen. Het is eigenlijk een planner, agenda én lifecoach ineen. De planner is in het Nederlands, is voorzien van inspirerende spreuken en opdrachten en is milieuvriendelijk geproduceerd.

Mijn ervaring met de Purpuz Pink

Wat is mijn doel?

De planner is een lekker stevig boek met dito papier. Ik koos voor een mooie roze kaft, dus lekker girlisch :-). Als je de planner openslaat, heb je meteen zin om ermee aan de slag te gaan. Dat kan, maar je moet er wel even tijd voor vrijmaken. Je moet nl. gaan bepalen wat je doel is om naar toe te werken en dat doe je door het invullen van diverse schemaatjes. Leuk en verfrissend om op deze manier (beter) jouw doel voor ogen te krijgen. Bij mij kwam eruit dat ik wat meer rust en regelmaat in mijn leven wil. Op de een of andere manier heb ik altijd tijdgebrek, waardoor ik voor mijn gevoel achter de feiten aanloop. Kortom, ik kan wel wat structuur gebruiken!

Plannen

Door het gebruik van de planner word je gedwongen tijd in te plannen voor het behalen van je doel, zodat je er gestructureerd aan kan werken. Je vult voor de hele week je taken in, zodat je precies weet wat je wanneer moet doen. Gewoon dit schema volgen, dan komt het vanzelf goed. Dit vind ik erg prettig werken en het geeft mij de gewenste structuur en rust. Het werkt dus echt, deze manier van plannen.

Indeling

De week staat verdeeld over 2 pagina’s, met voor elke dag een kolom met tijdstippen voor het invullen van de taken. Onderaan de dagen is ruimte voor je to do lijst, onderverdeeld in privé en zakelijk. Wel vind ik dat er weinig ruimte is voor het invullen van je to do list. Bij mij waren deze vakjes nl. zo vol. Gelukkig bevindt zich aan de rechterkant creatieve ruimte, die ik dan maar creatief in gebruik heb genomen voor het noteren van mijn taken ;-).

Girl power?

Als ik dan nog een puntje van kritiek mag geven: deze special edition heet Pink. Ik had, gezien de naam en kleur, verwacht dat deze iets specifieker op vrouwen zou zijn toegesneden. Maar nergens kon ik ook maar één inhoudelijk vleugje “girl power” ontdekken…. Misschien iets voor de volgende versie?

Gelukscoach

Maar over all ben ik erg gelukkig met mijn nieuwe  roze vriendin. Door de hele planner heen heerst een goede vibe en het is dan ook de bedoeling dat je er een goede mindset van krijgt. Bijvoorbeeld door te duiden waar je gelukkig van wordt en hier ook tijd voor in te plannen. Zo coacht de planner je ook nog eens in je geluk.

Mijn eindoordeel

Ik ben net begonnen met deze planner, maar ik merk dat ik er gemotiveerd door raak. Ik vind het leuk om te plannen en zo meer structuur in de dag aan te brengen. Met als gevolg dat het allemaal wat relaxter is en ik meer tijd overhou voor leuke dingen. Kortom, I like!!!!

Zelf kopen?

Lijkt het je ook wel wat om gericht naar een doel toe te werken? Dan is deze planner van Purpuz misschien ook wel iets voor jou. Hij is vanaf 39,97 euro verkrijgbaar via de site Purpuz.com of bij Bol.com in de kleuren roze, zwart, grijs, groen of goud.

 

Nb: ik kreeg deze planner opgestuurd door Purpuz, maar dit heeft mijn mening hierover niet beïnvloed.