SLIKKEN VOOR GEVORDERDEN

Ben jij bewust met je gezondheid bezig? Dus eet je veel groenten en fruit, beweeg je regelmatig en maak je voldoende tijd voor ontspanning? Toch kun je nog meer doen om je gezondheid te verbeteren: nl. het slikken van de juiste supplementen. Lees in dit artikel waarom ik dagelijks supplementen neem en welke soort.

Waarom supplementen?

Nu denk je misschien dat je geen supplementen nodig hebt omdat je voldoende groente en fruit eet. Good for you, maar helaas bevatten deze minder vitamine en mineralen, dan pak ‘m beet, een halve eeuw geleden. Dit komt omdat veel gewassen worden verbouwd op een uitgeputte grond, waardoor het plantje niet meer dezelfde voedingsstoffen kan opnemen. Feit is dat hierdoor jouw geliefde komkommer of tomaat minder voedzaam is. Maar wees niet getreurd. Met behulp van goede supplementen kun je op een eenvoudige wijze hogere vitamine spiegels creëren. Ook ben ik er persoonlijk van overtuigd dat je met extra vitaminen de veroudering kunt vertragen, hoewel je van de overheid hier niet te harde claims over mag maken.

Welke supplementen gebruik ik?

Ik ben echt fan van het dagelijks supplementeren van de juiste vitaminen en mineralen. Inmiddels is dit een hele rits geworden. Ik slik nl. maar liefst 12 (!) verschillende supplementen per dag. Hier gaat ie:

 • vitamine C
 • vitamine D
 • vitamine E
 • vitamine K2
 • omega-3
 • astaxantine
 • curcumine
 • R-alfaliponzuur
 • een multi-vitamine
 • Dim-extract
 • Acetyl-L-Carnitine
 • Quercetin

Meten is weten

Deze batterij aan gekleurde supplementen ben ik niet zo maar gaan slikken. Ik ben ermee begonnen op aanraden een anti-aging arts. Bij hem sta ik onder controle en laat ik regelmatig mijn bloedwaarden testen. Erg fijn, want zo kun je perfect monitoren hoe de vlag ervoor hangt. In het begin was bijvoorbeeld mijn vitamine D-waarde echt te laag, zo bleek uit mijn bloedonderzoek. Door het toevoegen van vitamine D supplementen is dit nu perfect verholpen.

Welke supplementen?

Als je supplementen aanschaft, is het van groot belang dat je goed op de kwaliteit en werkzaamheid let. Zorg bijvoorbeeld dat je geen supplementen koopt met toegevoegde suiker (zoals bij sommige bruistabletten). Suiker zorgt nl. voor het sneller ontstaan van rimpels en is natuurlijk in het algemeen ongezond. Ook kiezen sommige fabrikanten voor goedkopere vormen van vitaminen die minder werkzaam zijn. Koop dus altijd kwaliteitsproducten. Ik kan je bijvoorbeeld de volgende goede merken aanraden: Vitals, AOV, Now, Jarrow en Solgar.

En nog even dit: op vitals.nl krijg je nu 25% korting op je bestelling als je kortingscode “GETVITAL” gebruikt.

P.s.: komende woensdag plaats ik op Forever 39 een review van het wimpergroeimiddel Revitalash. Kom je dan weer even gezellig een kijkje nemen?

x Mo