OPLADEN BIJ THE ENERGY BOUTIQUE

Zoals je misschien weet, ben ik fan van yoga. Dus toen ik onlangs werd uitgenodigd door The Energy Boutique, een nieuw lifestyle concept in Den Haag waar je ook yoga kan beoefenen, hoefde ik niet lang na te denken. Lees je mee?

Wat is The Energy Boutique?

Harinder, mede-eigenaresse van The Energy Boutique vertelt. “The Energy boutique is een personal en privé training studio waar je kunt werken aan zowel je fysieke als mentale gezondheid en fitheid. Wij coachen en trainen mensen 1 op 1 in afzonderlijke ruimtes, zodat je in volle discretie én op maat aan jouw persoonlijke doelstellingen werken. Dit kan op verschillende gebieden zoals, Yoga, Personal training en Pilates. Daarnaast geven we voedingsadviezen, lifestylecoaching en massages”.

Wat deed ik daar?

Ik ben altijd geïnteresseerd in yoga, persoonlijke groei en dat soort zaken. Dus was ik natuurlijk wel geïnteresseerd in dit nieuwe concept. Nu zijn mijn bezoekjes aan Nederland altijd kort, zo’n 3 dagen. Deze keer ging ik meteen na de landing door naar The Energy Boutique. Ik kwam daar nou niet helemaal relaxed aan, zo rechtstreeks van het drukke vliegveld met tetterende oortjes. Uhm, understatement! Gelukkig wist Harinder hier wel raad mee en gaf mij eerst eens een lekker kopje thee om bij te komen. Kijk, dat was in ieder geval al lekker binnenkomen.

the energy boutique
Aan de thee met Harinder

Energie & Glow

Harinder had op mijn verzoek een les voorbereid waarbij de nadruk op een mooie huid zou liggen. Kan ook bijna niet anders, bij deze “mooie huid addict” ;-). Alle oefeningen die we deden waren hier speciaal op afgestemd. Het hele dierenbos aan yoga-oefeningen kwam zo ongeveer voorbij, haha. Wij noemen bijvoorbeeld de leeuw, dolfijn en natuurlijk de dog.

Waarom is yoga goed voor je huid en lichaam?

Harinder gaf aan dat doordat we ouder worden we vooral flexibiliteit in onze spieren en bindweefsel verliezen, hetgeen resulteert in stijfheid, onbalans en minder zelfvertrouwen. Een bepaalde yoga-oefening kan door zacht en regelmatig te rekken helpen om het lichaam sterk en flexibel te houden. Zo zal ook de doorbloeding gestimuleerd worden waardoor je een instant glow krijgt. Elke oefening heeft weer zijn eigen positieve uitwerking. “De leeuw” versterkt bijvoorbeeld de longen, keel en stem. Deze houding stimuleert de amandelen en het immuunsysteem en helpt om stress te verminderen. Door yoga te beoefenen kunnen we dus anti-verouderingsvoordelen behalen door het lichaam te trainen om de spiermassa te behouden. Een studie heeft aangetoond dat yogi’s (mensen die yoga beoefenen) een lagere snelheid van eiwitsynthese en afbraak vertonen, die nodig zijn voor een efficiënt behoud van spiermassa. Kortgezegd: het lichaam wordt fit en jonger door het beoefenen van Yoga. Daarom hou ik zo van yoga!

the energy boutique
Me in “the dog”

Yogajuf Harinder

Harinder is duidelijk goed geschoold. Ze doet de oefeningen eerst duidelijk voor, waarna je ze mag nadoen. Ook helpt ze je om net iets verder in een stand te gaan dan je uit jezelf zou doen. Zonder uiteraard iets te forceren. Kortom, ze weet goed waar ze mee bezig is. Oh ja, ze is ook nog eens mega lief en gezellig!

the energy boutique
Yoga is fun!

Na de les

Na de les voelde ik mij heerlijk ontspannen. Van de post-vliegtuigstress was niets meer te bekennen. Gewoon verschwind, verschwunden. Ook had ik, zoals beloofd, een mega mooie glow over mijn gezicht. Helemaal perfect dus. Ik geloof serieus dat yoga goed is voor je lichaam en de huid. Kortom, ik weet wel waar ik volgende keer als eerste heenga als ik weer in Nederland land!

Wil jij ook een keertje naar The Energy Boutique voor een lekkere dosis energie of gewoon een mooie glow? Neem dan eens een kijkje op hun site www.theenergyboutique.nl