VERRUKKELIJK & SKINNY: COURGETTE PASTA

Hebben jullie een gezellig weekend gehad? Nou ik wel! Heb nl. weer heerlijk genoten van een staaltje Bourgondisch eten & drinken, precies zoals het weekend is bedoeld. Maar na zo’n overvloedig weekend, is het af en toe ook wel goed om een pas op de plaats te maken. En wat is een betere dag hiervoor dan de maandag? Ik heb vandaag dan ook een lekker, maar zeer verantwoord receptje voor je bedacht: courgette pasta met Parmezaan. Smaakvol, gemakkelijk en verantwoord, wat wil je nog meer? spiraalsnijder

En je hebt er niet veel voor nodig, alleen wel zo’n speciaal courgette-pasta-snijdertje (een spiraalsnijder voor intimi). Gemakkelijk in het gebruik en ook nog snel schoon te spoelen, een kind kan de was doen. Ik vond die van mij voor 2 tientjes bij Cook and Co en ben er erg blij mee. Nb: ken jij dit superleuke keten al? Bij hen vind je echt alles wat je nodig hebt voor in de keuken; van gewoon en bijzonder kookgerei tot bijvoorbeeld kookboeken. Maar ook easy bakmixen, lekkere olijfolie, beeldige serviezen en andere tafelbenodigdheden.

Nu terug naar onze verantwoorde creatie. Wat heb je nodig qua ingrediënten? Men neme:

  • 2 courgettes
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • knoflook

Slechts 4 ingrediënten, dat moet lukken, toch?

courgette2En dan, Attenzione, we gaan beginnen. Pak je nieuwe spiraal-apparaat-vriendje en draai de courgette erin. Doe maar net of die courgette een potlood is dat hoog nodig moet worden geslepen, dan kan het niet mis gaan. Hierdoor krijg je meteen de gewenste mooie spaghettisliertjes. Als de courgettes “opgeslepen” zijn, sauteer je ze kort in een koekenpan met een beetje olijfolie. Vlak voor het serveren knijp je een teentje knoflook er doorheen. Vuur uit, courgettes in een mooie schaal en de Parmezaan er doorheen roeren. En dan nog een flinke scheut goede olijfolie. That’s it! Wedden dat je deze super verantwoorde courgette spaghetti verrukkelijk vindt? En voor het geval je thuis een nogal hongerige man hebt zitten, of zelf een grotere eter bent: je kan aan deze courgette pasta prima extra gebakken kip toevoegen, of gebakken gamba’s. Buon appetito!

courgette3

Photo credits: Cook and Co / Annabelle