BIOSLIMMING: VOOR EEN SLANKER SILHOUET

Hier in Zuid-Frankrijk loop ik het liefst in een short of iets anders luchtigs. Helaas komt een strak figuur me niet vanzelf aanwaaien en daarbij ben ik een echte Bourgondiër. Ik moet dan ook op letten met wat ik eet, want anders zitten die 10 kilo’s (die ik jaren geleden ben kwijtgeraakt) er zo weer aan. Verder hou ik goed in de gaten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van behandelingen. Dus toen Maureen van het pr-bureau Pure Beauty mij vroeg of ik een afslankende Bioslimming behandeling wilde proberen, hoefde ik niet lang na te denken. Let’s go!

Wat is bioslimming?

Ik kan me voorstellen dat je nog nooit van bioslimming hebt gehoord. Maar als ik je vertel dat Lieke van Lexmond en Yolanthe ook fan zijn van Bioslimming, dan wil je er vast meer over weten. Dus luister. Bioslimming is een bodycontouring programma waarbij gebruik wordt gemaakt van afslankende en verstrakkende (natuurlijke) stoffen. Denk aan hoge concentraties plantenextracten, pure essentiële oliën, algenextracten en cafeïne. De essentiële oliën zorgen voor lipolyse en vetverbranding in de tweede huidlaag en de overige ingrediënten stimuleren de afvoer en circulatie. Je wordt ermee ingesmeerd, ingewrapt en daarna gemasseerd. Dat is de kern van deze award winning behandeling. Met als doel een slanker silhouet, minder cellulite en een betere doorbloeding. Klinkt goed, toch?

Bioslimming

 

Hoe gaat de bioslimming behandeling?

Ik onderging de behandeling bij de Amsterdamse salon Beautyvibes, waarvan Gorjana de eigenaresse is. Na een heerlijk fris bekertje met muntwater, kreeg ik van haar een soort papieren string in de handen gedrukt. Die ik overigens eerst verkeerd om aandeed, seriously! Daarna werden er foto’s gemaakt in het papieren niemendalletje. Ahum, niet zo elegant, maar wel zo handig om na afloop goed het verschil te kunnen zien. Daarna begon het echte werk. Gorjana smeerde 2 heftig ruikende natuurlijke substanties op mij, waarna ze me inwrapte in een soort huishoudfolie. Ik kreeg een beetje associaties met een kant en klare gemarineerde rollade, haha… Daarna werd alles lekker warm onder het plastic, een teken dat er iets gebeurde. Na zo’n half uur mocht het folie eraf en werd er een derde gel ingemasseerd.

bioslimming
Gorjana & me

Mijn ervaring met Bioslimming

Hoe heb ik de behandeling ervaren? Nou, het was best prettig. Gorjana is deskundig en weet precies wat ze doet. Tijdens de behandeling gaat het allemaal een beetje prikken en tintelen en voel je dat de stoffen hun werk doen. Ik ervoer aan het begin van de behandeling verder een warm gevoel, vergelijkbaar met een lichte zonnebrand. De massage vond ik ook fijn, hoewel ik het ook bééérekoud kreeg. Ik dacht dat het aan mij lag, want ik ben zo’n koukleum dat ik vrijwel het hele jaar onder een donzen dekbed lig. Maar dat hoort erbij, zo verzekerde Gorjana mij. Door de laatste gel krijg je het nl. koud. Dit in tegenstelling tot de eerdere gels, waardoor ik het juist warm kreeg. Hierdoor komt de bloedcirculatie goed op gang en dat is precies de bedoeling.

Het resultaat na mijn Bioslimming behandeling

Natuurlijk was ik stiknieuwsgierig naar het resultaat van deze bijzondere behandeling. Ik merkte aan mijn lichaam dat er echt iets in werking was gezet, maar wilde dat ook graag terug zien in keihard resultaat. Gelukkig hadden we de foto’s nog en daarop was duidelijk verschil te zien. Ik kan deze helaas niet allemaal met jullie delen, want dan wordt het een beetje te vlezerig met mij in mijn papieren stringetje :-). Maar omdat ik niet helemaal preuts wil doen, heb ik mijn rechterheup (gezien vanaf de achterkant) uitvergroot.

bioslimming
Links is voor de behandeling en rechts erna. Zie je het verschil bij de pijltjes? Nou, ik wel; ik zie een gestroomlijndere heup na de Bioslimming behandeling. Het floept er allemaal net iets minder overheen. Ook voelt mijn huid aan als fluweel. Ik had niet verwacht dat je na 1 behandeling al zo’n effect zou kunnen hebben. Geadviseerd wordt nl. om zo’n 6 behandelingen in kuurverband te doen. Ik ben dus heel benieuwd hoe goed het resultaat dan wel niet zal zijn!

Ps: wil je meer tips over afvallen en in vorm blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van Forever 39, dan hoef je geen updates meer te missen. Of neem eens een kijkje bij de rubriek “get in shape“.