HOE ANNE-MARIE 10 KILO AFVIEL

anne-marie van asten puremeAnne-Marie van Asten maakt super mooie en fashionable vesten. Maar dat niet alleen: ze viel, net als ik, maar liefst 10 kilo af. En 2 confectiematen. Weten hoe ze dit precies deed? Lees dan snel haar persoonlijke verhaal en tips om blijvend te kunnen afvallen.

Forever 36

Altijd je buik inhouden

Lig ik daar heerlijk op mijn ligbed aan het zwembad onder de Toscaanse zon en toch zit me iets dwars.
Ten eerste mijn bikini. Jaren geleden stond hij toch echt sexy maar nu lijk ik meer op een rollade die ligt te bakken in de zon. Oké, ik overdrijf misschien maar ik verlaat mijn ligbed niet zonder mijn pareo. Die geeft het totaalbeeld dan toch nog enigszins een sexy look. Maar wel; buik in en borsten naar voren.
En ik kan je verzekeren: constant je buik inhouden is redelijk vermoeiend.
Verder voel ik me ondanks de geweldig mooie omgeving, het heerlijke weer en mijn geliefde naast me, een beetje down. Ik ben niet degene die ik altijd was. Zowel mijn lichaam als mijn mind zijn niet zoals ik in het leven stond. Het ene waarschijnlijk een gevolg van het andere…
Waarom vraag ik me af? Moet ik dan alles de schuld geven aan de ‘overgang’?

pureme knitwearMaar wie is die ‘ik’ nu eigenlijk?

Mijn naam is Anne-Marie van Asten, 55 jaar oud, gelukkig met mijn liefde Kees en genietend van het leven. Trotse moeder van 4 volwassen kinderen en ‘bonus’ moeder van 2. Daarnaast heb ik twee jaar terug mijn eigen Knitwearlabel PureMe opgezet, waarbij ik alles geheel met de hand maak. Klinkt misschien een beetje duf maar zit dus hele dagen te breien…op de bank.
Voorheen had ik een drukke baan waarbij ik constant in beweging was. Een groot verschil.
Fanatiek sporten is door rugklachten ten gevolge van een auto ongeluk niet meer mogelijk terwijl ik jaren terug met regelmaat in de sportschool te vinden was.
Daarbij vol in de overgang. Nou, tel dit alles bij elkaar op en je bent zeker 10 kilo en twee confectiematen verder. Dag maatje 36, welkom maat 40!

Healthy food site

Heb de afgelopen jaren echt wel pogingen ondernomen om weer wat gewicht te verliezen maar tevergeefs totdat manlief tijdens de vakantie in Italie op een internetsite las over eten op een gezondere manier.
Ik had het geluk dat ook hij sinds ons samenzijn een klein buikje had ontwikkeld wat hem, zowel letterlijk als figuurlijk, in de weg zat.
Ik was eerst wat sceptisch; weer zo’n healthy food site. Gaat even goed maar daarna kom je weer dubbel zoveel aan. Dat gebeurt vaak met een dieet want je houdt dat niet eeuwig vol. Je lichaam gaat in een lagere verbrandingsmodus dus zodra je weer ‘normaal’ gaat eten slaat je lichaam het teveel op als reserve.
Maar hier geen (gefotoshopte) voor-en na foto’s maar enkel eerlijke gezonde recepten.
Recepten gebaseerd op meer groenten en minder snelle koolhydraten. Geen brood, rijst, pasta en aardappelen.

Nieuwe lifestyle

Bij thuiskomst hebben we het roer volledig omgegooid. Drie maaltijden volgens deze richtlijnen. Makkelijk en snel te bereiden maar alles vers en puur met voldoende vetten, eiwitten, gezonde koolhydraten en natuurlijke suikers. Daarnaast proberen we iedere dag een wandeling te maken van 3-4 km. En dan wel stevig doorlopen. Dit tempo zit zo in ons systeem dat we tijdens het winkelen nu iedereen voorbij schieten. Maar lukt dit eens een dagje niet (wil natuurlijk niet mijn coiffure ten onder zien gaan door hevige regenval) dan is dat geen probleem. Je moet wel blijven leven en geen slaaf worden van jezelf.
Verder geen koekjes en andere zoetigheid, enkel bij de koffie een stukje pure chocolade.

En het resultaat; beiden 10 kilo kwijt in 10 weken tijd!! Helemaal happy! Buikjes weg, ‘rollen’ weg en aanzienlijk energieker.

Voorkom het jo-jo effect

We ‘zondigen’ sinds een week of drie wel met regelmaat maar bewust. Toch weer een keer een vers broodje op zaterdagochtend en in de weekenden heerlijk gebak bij de koffie. Zo blijft je lichaam beter reageren op wat je eet. En we willen dit zo houden en niet terug naar ons ‘oude’ voedingspatroon.
Voor ons dus ook geen jo-jo effect op deze manier.
Ik moet wel benadrukken dat dit moeilijker zou zijn als je het alleen moet doen. Wij hebben echt steun aan elkaar. We koken met regelmaat ook samen.

Tot slot

Ik verlies nu langzamer gewicht maar dat is ook niet meer echt nodig. Deze manier van eten is geen dieet maar een gezondere levenswijze. De behoefte aan zoetigheid en snacks is er ook totaal niet.
Naast mijn gewicht verloor ik tevens mijn ‘down’ gevoel. Verschillende kleine kwaaltjes zijn verdwenen. Ik zit beter in mijn (strakkere) vel en heb veel meer energie. Mijn huid en haren zien er beter uit en door dit alles straal ik zelf ook meer. Net of mijn lichaam ‘ge-reset’ is.

De overgang is echt nog niet voorbij maar ik voel wel dat mijn lichaam steeds meer in balans is en er beter mee omgaat.
Ik heb wel een groot deel van mijn garderobe moeten vervangen maar of dit nu echt een nadeel is? ?

Welkom terug maat 36 !!!! Hopelijk FOREVER36 ?

Liefs, Anne-Marie van Asten

PUREME