HOP, AAN DE WANDEL!

Zóóóó…. Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Ben je lekker aan het bewegen of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Lees dan een gouden tip van personal trainer Marjolein van Eck.

Walk it off!

Ja, ook ik ben dit jaar geveld door de griep (of wat het ook mocht zijn). Het eindigde in ieder geval met een longontsteking en een paar gekneusde ribben van het hoesten. Goede voornemens…? Nu, een maand later dan de rest van heel Nederland, begin ik rustig aan conditie opbouwen.

Ik voel me op dit moment zoals iedere beginnende sporter. Het klinkt misschien stom, maar iedere oefening geeft me spierpijn, iedere vorm van cardio maakt me buiten adem en iedere volle werkdag maakt me moe. En inderdaad, dat is redelijk demotiverend. Ik start dus gewoon vanaf 0. Ik ben me er zeker bewust van dat er genoeg mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten als ik, maar alleen niet ziek zijn geweest. Wat zorgt nou voor meer energie als je die eigenlijk niet hebt? Waar moet je beginnen zodat je niet direct uit het veld wordt geslagen?

We hebben allemaal excuses om niet te hoeven sporten; ik ben moe, ik kan de sportschool niet betalen, ik heb de kinderen thuis dus ik kan niet weg, ik voel me geïntimideerd tussen de andere sportende mensen etc. Maar als de oplossing zo makkelijk is, zijn er werkelijk waar geen excuses meer. De eerste stap is een basisconditie opbouwen, dit doe je simpelweg door meer te gaan lopen/wandelen. Wandelen is zooo goed voor je, en het is gratis!!! Je hebt alleen een paar fijne sneakers of wandelschoenen nodig en je bent ‘good to go’. En voor de mensen die de kids thuis hebben? Neem ze lekker mee naar buiten. Iedereen heeft voordeel aan fysieke activiteit, ook kinderen!

Even voor de feitjes, waarom zou je moeten gaan wandelen?

– Wandelen zorgt voor vetverbranding (lichte cardio-workout)

– Vermindert de risico’s op hart- en vaatziekten

– Verbetert je cholesterol levels

– Versterkt spieren en botten

– Verlaagt het risico op Alzheimer

– Houdt je scherp, ook op latere leeftijd

Wandelen brengt je buiten, in de frisse lucht waar je de Vitamine D kunt opslurpen – wat je ook weer energie geeft! Het geeft je tijd om te praten met dierbaren of collega’s, of het geeft een moment om na te denken. Het brengt je conditie en je ‘sport-modus’ langzaam weer op peil. Het is een goede vetverbrandings-workout dus je kunt er zeker door afvallen, als je het maar genoeg doet.

Wanneer kun je wandelen? – Als je de kinderen naar school brengt (jaja… de wekker iets eerder zetten dus) – Als je boodschappen gaat doen – Extra blokje om met de hond – Als je een middag thuis bent met de kinderen. Of gewoon simpelweg omdat je thuis bent en de zon schijnt!

TIP: op je telefoon zit in de meeste gevallen een stappenteller. Houd je telefoon bij je en probeer iedere dag minimaal 10.000 stappen te lopen. Het lijkt misschien veel, maar ik ben een week bezig en zit nu al op een doel van 12.000! Stiekem motiveert het als je er meer mee bezig bent!

Ik ben er van overtuigd dat als je hiermee begint, het vanzelf smaakt naar meer! Tot snel in de sportschool ;)!

Liefs, Marjolein

www.maxhealthclub.nl