MOVE THAT ASS!

Sporten. De een is er voor geboren, maar de ander heeft er een broertje dood aan. Toch is het voor iedereen aan te raden om regelmatig aan beweging te doen. Heb jij moeite om in beweging te komen en vooral om het vol te houden? Lees dan snel verder!

Move that ass? Why????

Rust roest, luidt het gezegde en dat klopt als een bus. Sporten zorgt ervoor dat je lijf lekker soepel en gezond blijft, het verhoogt je weerstand en het houdt allerlei enge ziektes buiten de deur. Ook voor de huid doet het wonderen. Als je transpireert worden afvalstoffen afgevoerd en dat zorgt voor een mooiere huid. De bloeddoorvoer verbetert waardoor je een mooie ‘glow’ krijgt. En als je regelmatig aan krachttraining doet, maakt je lichaam meer testosteron aan. Dit is niet alleen zo bij de mannelijke ‘soort’ maar ook bij ons vrouwen. Hierdoor neemt de vetverbranding in rusttoestand toe, waardoor hardnekkige vetjes smelten als een ijsje in zon. Met name krachttraining van de grote spieren zoals benen en rug zorgen voor een goede verbranding. En het maakt ook nog eens je huid strakker. Hierdoor kan sporten kan (mits je het niet overdrijft) een ultiem anti-aging middel zijn. Kijk, dat vinden we allemaal niet vervelend, toch?

Het geheim

Zo, tot dusver de theorie, nu de praktijk. Hoor je bij het kamp “geboren sporters” of trek jij liever de trukendoos open om nog maar een keertje over te slaan? Ik behoor in ieder geval niet tot de eerste categorie. Sporten heeft nl. nooit tot mijn favoriete hobby behoord. Maar, goed nieuws: inmiddels val ik ook niet meer in de tweede categorie. Al bijna een half jaar ga ik braaf 2 keer per week naar de sportschool. Daarbij wandel ik minimaal 2 keer per week een stevig stuk. Ik heb nl. een modus gevonden om mezelf in beweging te krijgen én te houden. Het grote geheim is een haalbare regelmaat. Het moet je tweede natuur worden om op bepaalde momenten standaard te sporten. Zie het als ademhalen, eten en drinken, dat moet ook altijd gebeuren. Whatever happens.

Plannen

Dus plan in je agenda 2 uurtjes (dat moet iedereen kunnen opbrengen) waarop je echt gaat sporten. Slechts 2 momenten, wat is dat nou in een hele week die uit maar liefst 168 uur bestaat? En maak met jezelf keiharde afspraken als je een keer niet op die 2 vaste moment kan sporten, bijvoorbeeld omdat je druk/ ziek/ zwak/ misselijk bent. Dan gewoon lekker inhalen op een ander moment in die week, zodat je toch weer op dat gemiddelde van 2 keer komt. Werkt perfect. En na het sporten mag je echt trots op jezelf zijn, je hebt het toch maar weer mooi gedaan. Wist je bovendien dat direct na krachttraining het verbranden in je lichaam als een tierelier gaat? De perfecte dag dus om je eens lekker te vergrijpen aan een goed bord pasta, als je daar behoefte aan hebt.

Wanneer dan?

Kies een tijdstip dat voor jou goed uitkomt. Het heeft waarschijnlijk niet zoveel zin om een vaste dag te kiezen waarop je altijd extra laat uit je werk bent, nog boodschappen moet doen, koken én daarna werk voor de volgende dag moet voorbereiden. Kijk dus eerlijk naar je weekagenda en blokkeer je sportmomenten in je agenda. Plan het sporten in zoals je bijvoorbeeld een vergadering zou inplannen. Door serieus met de sportafspraak met jezelf om te gaan, wordt de slagingskans vele malen hoger. Geloof me!

Mijn sportritme

Misschien ben je wel benieuwd hoe ik het allemaal concreet aanpak. Ik ben niet zo’n enorme sportfanaat zoals ik hierboven al schreef. Maar 2 keer per week ga ik trouw sporten meteen nadat de kinderen naar school gaan. Ik rij automatisch in een rechte lijn van de school door naar de sportschool. Voordeel: aan het begin van de ochtend maak ik de wereld nog niet zo bewust mee. Dus ook het sporten niet, haha! Tegen de tijd dat ik echt wakker word heb ik er al een halve training op zitten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er steeds meer lol in krijg. Ik ben nu een paar maanden consistent volgens dit systeem aan het trainen en het gaat echt goed zo. Als je consequent traint komt er op een gegeven moment vanzelf resultaat, dat is natuurlijk erg leuk. Ik ben een stuk gestroomlijnder, fitter en heb minder last van pijntjes. Het doet dus echt iets voor je.

Dus vanaf nu geen smoesjes meer, kom van die stoel af ‘and shake that ass’. En als ik het kan, dan kan jij het zeker!

xMo?️‍