VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE OOGLIFT
Wat is nu eigenlijk een ooglift? En is dit hetzelfde als een ooglidcorrectie? Lees er alles over in dit artikel van cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen. Hierin beantwoordt zij een aantal veel gestelde vragen.
Is een ooglift hetzelfde als een bovenooglidcorrectie?
De meesten praten over een ooglift, omdat de mensen na de ingreep weer een open blik hebben. Daarbij lijkt het bovenooglid gelift. Het bovenooglid wordt echter niet omhoog getrokken, maar er wordt een huidovaal verwijderd, waardoor het niet meer overhangt. Vaak is hierdoor weer een deel van het bewegende bovenooglid zichtbaar. Voor vrouwen is dat fijn omdat de make-up niet meer zo vlekt en deze beter blijft zitten. Voor mannen opent een ooglidcorrectie de blik waardoor ze er minder moe uitzien. Dus het ooglid lijkt gelift (vandaar de term ‘ooglift’), maar de bovenoogleden zijn strakker en daardoor is de uitstraling frisser.
De wenkbrauw kan daarentegen wel worden gelift. Dit kan chirurgisch, met botox en/of met fillers.
Hoeveel keer in je leven kan je een ooglidcorrectie herhalen?
Een bovenooglidcorrectie kan je in principe vele keren herhalen. Het oude litteken in de huid wordt elke keer verwijderd en er kan opnieuw een reepje huid worden weggenomen. Er wordt echter wel op een aantal cosmetische en medische aspecten gelet. De oogleden moeten goed kunnen sluiten na de ingreep, de wenkbrauwen moeten niet dusdanig zijn gezakt waardoor ze achteraf té veel zakken en het moet cosmetisch een mooier resultaat geven.
Wat gebeurt er bij meerdere ooglidcorrecties?
Meestal wordt er bij de eerste keer de grootste hoeveelheid huid verwijderd. En eventueel ook wat vet in de hoek bij de neus dat een zwelling kan geven. Tijdens een tweede ooglidcorrectie wordt over het algemeen al minder huid verwijderd. En tijdens een derde ooglidcorrectie hangt het ooglid meer aan de buitenzijde over. Dit komt doordat de wenkbrauw voornamelijk aan de buitenzijde steeds verder zakt. Dus dit betekent dat er een veel kleinere ovaal wordt verwijderd die dit probleem oplost.
Sowieso is het belangrijk om er voor te zorgen dat de wenkbrauwen in de loop van de jaren niet steeds verder zakken. Dit kan goed door spieren te ontspannen met botox waardoor de wenkbrauwen liften. Maar dat kan ook de wenkbrauwen te liften met fillers. Door de wenkbrauwen gelift te houden kan je de tijd tussen de ooglidcorrecties verlengen ofwel de eerste ooglidcorrectie uitstellen.
Kan je asymmetrische oogleden weer symmetrisch maken met een ooglidcorrectie?
Bij heel veel mensen zijn het linker en rechter oog niet hetzelfde. Soms lijken het alleen de bovenoogleden te zijn en soms is het de stand van de wenkbrauwen. Maar het kan ook de vorm van de oogkas zijn waardoor links en rechts van elkaar verschilt. De meeste asymmetrie kan worden verholpen door de een ooglidcorrectie. De reductie van huid of vet kan per kant worden aangepast opdat het achteraf symmetrische ogen creëert. Daardoor hoef je asymmetrische ogen niet meer te camoufleren en aan te passen met make-up.
Kan de stand van mijn ogen veranderen?
De stand van de ogen wordt bepaald door allerlei factoren. Onder andere door de botstructuren, de hoeveelheid vet, de spieren, de huid en het vocht rondom de ogen. De oogopslag kan wel veranderen doordat er teveel huid wordt weggenomen en voornamelijk teveel vet wordt verwijderd. De stand van de ogen kan meer veranderen door een onderooglidcorrectie dan een bovenooglidcorrectie. Als er teveel vet wordt verwijderd of het oog wordt te strak gehecht dan kan dat de vorm van het oog veranderen.
De meeste mensen zijn blij dat het overhangen van de oogleden is verminderd en het ooglid strakker is geworden waardoor een stukje van het bovenooglid zichtbaar is boven de wimpers. Als de ooglidcorrectie een natuurlijke oogopslag geeft is de verandering niet zichtbaar voor mensen in je omgeving.
Dit was het laatste deel over een serie van drie. Zie hier als je de eerdere artikelen over de oogcorrectie wilt teruglezen.
Wil je minder rimpels? Of dikker haar? Begin dan van binnenuit met het stimuleren van de collageenaanmaak. Klik hier voor meer informatie.