POWER SLOWJUICE

ageless chicksZin in een lekker verantwoord sapje om even lekker te resetten? Bijvoorbeeld na een gezellig, maar heftig weekendje weg met je vriendinnen ;-)? Pop-up kok Suzanne Kroon weet er wel raad mee! Lees snel verder voor haar smaakvolle én healthy recept!

POWER SLOWJUICE

Juicen met een slowjuicer is een geweldige manier om heerlijke groentesapjes te maken. Deze groentesapjes zijn heel erg goed voor je gezondheid en afvallen kan je ook prima door middel van juichen. Vervang er eens het ontbijt mee of drink ze als een healthy lunch.

Zelf vind ik het fijn om lekker te variëren. Ik hou dan eigelijk geen recept aan maar kijk gewoon wat ik in mijn koelkast heb liggen. Wanneer je namelijk verschillende kleuren groente en fruit in sapjes verwerkt, zal je ook verschillende vitamines en mineralen binnen krijgen.

Deze keer een Slowjuice met:

– 1 zak baby spinazie
– halve venkel
– 3 stengels bleekselderij
– 1 punt paprika
– flinke hand druiven
– 2 zakken bospeen
– flink stuk gember

Vezelrijke groente en fruit zoals bleekselderij en venkel zijn best een uitdaging voor een slowjuicer Snijd deze wat kleiner zo voorkom je verstoppingen door de draderige vezels. Ook kan het helpen om bleekselderij af te wisselen met bv een stukje wortel.

Als je niet in bezit bent van een slowjuicer kan je ook een blender of sapcentrifuge prima gebruiken. Het wordt dan wel veel dikker qua consistentie je kan dan eventueel wat ongezoet kokoswater erdoor mengen.

Een slowjuicer maalt trouwens op lage snelheid. Het gevolg is dat er veel meer sap uit het fruit en groenten wordt gehaald. Dat merk je aan de pulp: die is echt droger dan bij een sapcentrifuge. Minder verlies van vitamines dus.

Wat belangrijk is voor gezonde groentesapjes is:

De beste slowjuicer recepten zijn veel groente en weinig tot geen fruit. Fruit bevat behoorlijk wat (fruit)suiker. Wanneer je veel fruit in je juice verwerkt dan bevat je juice dus veel suiker.

Na het maken van de sapjes blijft er altijd pulp over. Dit hoef je natuurlijk niet te weg te gooien. Gebruik eens de wortelpulp om een lekkere verantwoorde worteltaart te maken. Of gebruik het door een salade.

xoxo Suus