IN DE STOEL BIJ SARAH PIENING

Benieuwd naar de anti-rimpel adviezen van echte insiders? Check dan deze nieuwe rubriek op Forever 39, waarin beauty experts hun beste tips prijsgeven. Deze keer is het de beurt aan Sarah Piening. Zij is expert in o.a. anti-aging behandelingen en werkt zoveel mogelijk met natuurlijke, effectieve merken zoals Emerginc. Ik vleide op haar behandelstoel in haar nieuwe salon in Amsterdam-West en ondervroeg haar tijdens de behandeling over haar 5 beste “slow-aging” tips. Here we go


Saar, vertel, wat is jouw top 5 om de veroudering te vertragen?

1. Ontspan

Stress bevordert de veroudering, zo vertelt Sarah. Wanneer je je continu mee laat slepen door de stroom van negatieve gedachten, dan veroorzaakt dit letterlijk direct rimpels op je gezicht. Daarbij verhardt je uitstraling en straal je je jeugdige gloed niet meer uit als je je te vaak zorgen maakt. Helaas ligt stress overal op de loer in ons huidige, drukke leven. Daarom is het belangrijk regelmatig te ontspannen. Dus leg die telefoon gewoon eens weg en laat je (in gedachten) meevoeren naar het strand of het bos en denk/doe dingen die je als kind deed. Ga lekker dansen of koken, whatever. Of neem een gezichtsbehandeling, een massage, een bad of een douche. Gebruik hierbij fijne (organic) producten die je huid echt verzorgen en die lekker (natuurlijk) ruiken en/of zijn. Doe dingen die er niet ‘’teveel’’ toe doen en bekijk jezelf van een afstand. Wanneer je een gezond leven leid, is af en toe even een stevige alcoholische avond met bijvoorbeeld Eau de Vie ook heerlijk om je gedachten te resetten. Het gaat erom dat je kunt los laten en ontspannen.

2. Meditatie

Sarah: om stress te lijf te gaan, kun je ook veel baat hebben bij meditatie. Door te mediteren kun je beter omgaan met stressvolle situaties. Voor mij betekent mediteren dat ik de stroom van mijn gedachten observeer in plaats dat ik me erin mee laat slepen. Mensen zeggen tegen mij nog steeds wel eens; ‘’ik kan niet mediteren, want ik kan niet stoppen met denken’’. Maar dat heeft er dus niks mee te maken. Het gaat er alleen om dat je een rustmoment voor jezelf creëert en observeert wat er in je hoofd omgaat. Dat schept rust en overzicht.

3. Skincare

Verzorg je huid goed. Zo rond je dertigste levensjaar wordt vitamine C onmisbaar samen met een gedegen oogverzorging, dus als 40-plusser is dit zeker een must. Ook met retinol/vitamine A kun je mooie effecten bereiken voor de iets rijpere huid. Mijn favoriete product is natuurlijk Emerginc, dat ik ook in mijn salon gebruik. Ik heb daar zelf letterlijk enorm baat bij gehad omdat ik zeer moeilijke en gevoelig huid had, zo vertelt Saar. De producten die ik het beste vind werken zijn het Vitamine C-serum en het retinol mask, beide van EmerginC. Dit masker gaat meteen heftig aan het werk door de prikkeling die het zuurtje veroorzaakt. Een heldere en zachte huid is het gevolg, dus ook fantastisch voordat je naar een feestje gaat. Als je je huid op de juiste manier verzorgt dan loont dat zich doordat je je huid in optimale conditie houdt. 70% van jouw eigen huidverbetering heeft te maken met je huidverzorging thuis. Gebruik daarvoor cosmeceuticals, producten die inwerken op de diepere huidlagen. Ook het gebruik van een goede reinigingsset moet echt niet onderschat moet worden. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een micellair water van een ”non” cosmeceutical te gebruiken. Dan kan het serum of de crème die je daarna gebruikt zijn werk niet optimaal doen.

4. Bindweefselmassage

Neem verder regelmatig een bindweefselmassage, zegt Sarah. Massage van het bindweefsel in het gezicht heeft als gevolg dat de aanmaak van collageen sterk wordt gestimuleerd. Verder wordt met deze stevige massagetechniek de doorbloeding gestimuleerd en wordt de huid weer beter in staat gesteld om voedingstoffen op te nemen. Het resultaat is een gezondere, stevige huid met een gezonde kleur. Vandaar dat het ook wel een gym voor je gezicht genoemd wordt. Bij een slechte doorbloeding kunnen namelijk verklevingen, rimpels en/of acne ontstaan. Omdat dan de celwanden niet in staat zijn om de juiste voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Vaak heb je het mooiste effect wanneer je een kuur van zes tot twaalf behandelingen doet in een korte periode. Vervolgens kun je dit onderhouden door het daarna regelmatig in je gezichtsbehandeling te laten toe voegen, zo’n elke 6 tot 8 weken.

5. Eet gezond

Kook regelmatig een gezonde maaltijd voor jezelf. Dit geeft niet alleen voldoening op het moment van het koken, maar ook om jezelf van binnen goed te verzorgen. Wat je in je mond stopt in grotendeels bepalend voor hoe je eruit ziet. Probeer ook eens een vegan recept! Niet omdat je meteen vegan moet worden, maar gewoon omdat het lekker is en je huid en lichaam er echt blij van worden op de lange termijn. In plaats van het korte gevoel van voldoening op het moment dat je bijvoorbeeld chocola eet.


Super dank Saar, voor deze mooie tips om de mooiste versie van jezelf te bewaren. Wil je een meer persoonlijk advies voor je huid of ontspanning? Breng dan eens een bezoekje aan haar salon aan de Oostzaanstraat 128 in Amsterdam. P.s.: Saar heeft ook nog een heerlijk slow aging soepje met linzen voor ons bedacht. Ik publiceer het recept binnenkort. So stay tuned!