YUMMY & SKINNY: AUBERGINE PARMIGIANA

Moet jij, net als ik, oppassen met wat je in mond steekt? Maar ben je, net als ik, een echte lekkerbek? Dan ben je vast wel geïnteresseerd in dit lekkere en slanke recept: Aubergine Parmigiana. Er zitten weinig koolhydraten in, maar wel veel vezels. Perfect dus om in shape te komen!

3Wat heb je nodig voor de Aubergine Parmigiana?

2 à 3 grote aubergines
Parmezaanse kaas (mag trouwens ook Pecorino of Grana Padano zijn)
2 tenen knoflook
Gezeefde tomaten in een fles (nb: check de ingrediënten, soms doen ze er suiker in en dat is qua smaak helemaal niet nodig)
Olijfolie

 

 

Hoe?

2Was de aubergines en snij ze in lange plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Strooi aan beide kanten van elke plak een beetje zout. Dit is nodig om het vocht eruit te laten trekken. Nadat alle plakken bestrooid zijn, hang je ze in een vergiet met een bord eronder.

1Laat de plakken minimaal een uur hangen. Het vocht zal eruit druppelen en op het bord terecht komen. Als de plakken genoeg zijn uitgelekt (je kan dit merken aan een zachtere textuur van de plakken), dan dep je ze op een snijplank met een keukentissue aan beide kanten droog.

Vervolgens twee eetlepels olijfolie in de pan doen, de plakken goed hier doorheen halen en het geheel laten garen op een matig vuur (+/- 30 minuten). Tegen het eind knijp je de knoflook er doorheen en voeg je de gezeefde tomaten toe (ongeveer een halve fles). Dan nog even een paar minuutjes laten sudderen. De aubergines zijn klaar als ze lekker zacht zijn. Garneren met de kaas en eventueel ook nog met peterselie of basilicum.

Buon appetito!

1

NB: het uitlekken van de aubergines duurt minimaal een uur. Je moet dus wel de tijd ervoor hebben. Op zoek naar een snellere verantwoorde hap? Check dan bijvoorbeeld mijn recept voor de lowcarb quiche.