LEKKER: GEZONDE PIZZA VAN MAGIONI!

Stop de persen, er is een geweldig product op de markt dat elke pizza addict (ik!!!!) moet kennen. Heb jij al gehoord van de lekkere en gezonde pizza’s van Magioni? De bodem van deze unieke pizza’s bestaat mede uit gezonde groenten. Lees snel verder voor alle ins en outs.

Magioni, de gezonde pizza die voedt als een salade

Hoe het begon

Pizza’s zijn wereldwijd erg geliefd. Maar ja, echt gezond zijn ze helaas niet, weten we allemaal. ‘’Als je gewoon een pizza zou kunnen eten zonder dik te worden zou er echt een wereldprobleem worden opgelost’’, grapte onderneemster Manon van Essen na een geslaagde wijnavond met vriendinnen. Het zette haar aan het denken en ze ging aan de slag. Om zelf de kunst van het pizzabakken onder de knie te krijgen, experimenteerde ze bij een Amsterdams restaurant met recepten.

De eerste bloemkoolpizza was een regelrechte teleurstelling. Nadat de keuken ontploft was, ze een brandwond op haar arm had en een verbrandde pizza als eindresultaat in de oven zag,  wist Manon het zeker, dit was niet haar roeping. ‘’Wat een gedoe! Waarom kan ik niet gewoon een bloemkoolpizza bij de supermarkt kopen? Dat zou echt een hoop tijd besparen’’ kijkend naar het verbrande hoopje ellende in de oven. Niet wetende dat de eerste ‘’Magioni’’ pizza een feit was.

Van guilty pleasure naar healthy pleasure

Na maanden van testen wist Manon een pizzabodem met 80 gram bloemkool te ontwikkelen. Gewoon, een mooie kant en klare platte bodem die je zelf kan afbakken in de oven. Met als eindresultaat een krakende pizzabodem die niet alleen verdacht veel lijkt op een normale pizzabodem, maar er ook nog eens naar smaakt. Maar dus een stuk gezonder is! De pizza’s bevatten ruim 40% minder kcal en 30 % minder koolhydraten vergeleken met de reguliere pizza’s in het supermarktschap.

Albert Heijn

Een concept ontwikkelen is één ding, maar het moet ook nog in de markt worden gezet. Ze trok de stoute schoenen aan en ging met een businessplan onder haar arm bij Albert Heijn langs. Tot haar verbazing toonde ’s lands grootste supermarktketen serieuze interesse. Na het groene licht van Albert Heijn ging de bal rollen: Van Essen vond een investeerder en twee fabrieken die voor haar wilden produceren. De investeerder, afkomstig uit de groothandel, coacht haar. Van Essen wist namelijk helemaal niets van de retail of voeding.

Haar missie lijkt geslaagd want haar pizza’s van het merk Magioni liggen inmiddels in 700 Albert Heijn winkels. Echt knap hoe Manon zelf haar droom verwezenlijkte en een gezonde pizza ontwikkelde die ook nog eens aanslaat. Dat noemen we ouderwetse girl power!

Smaken

Wil je na dit inspirerende verhaal zelf eens je tanden zetten in deze gezonde pizza? Deze zijn te vinden in het versschap van AH vanaf 3,29 euro per 2 stuks. Er zijn pizzabodems te koop gemaakt van bloemkool en courgette, waarmee je zelf een gezonde pizza kan maken. Voor de iets luiere keukenprinsessen zijn er ook kant en klare pizza’s die je zo de oven in kan schuiven. Voor het pizzabeleg gebruikt Magioni mager vlees, minder kaas en veel groente. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Veganini” een vegetarische pizza met geitenkaas, rode biet en champignons? Of de de ‘Sportciale’, belegd met o.a. curry masala saus, kip, courgette en een beetje Parmezaanse kaas? Yummy, yummy!