WOW-EFFECT MET HET MELTING MASK

Het Melting Mask van Quanis is het nieuwste wapen in de strijd tegen fijne lijntjes en een doffe teint. Ik onderging hiermee laatst een treatment en was zwaar onder de indruk. Lees snel verder voor alle ins en outs over dit wondermasker.

Wat is het Melting Essence Mask van Quanis?

Het Melting Essence Mask is een nieuw product van Quanis. Je weet wel, dat is ook de bedenker van die fijne anti-aging pads (Quanis Dermafiller). En nu hebben ze dus iets leuks bedacht waarmee je in 1 keer je totale gezicht kan aanpakken. Het is een masker dat in zijn geheel op je gezicht smelt door de warmte van je gelaat. Vandaar de naam “Melting mask’. Het zorgt ervoor dat je huid meer elasticiteit krijgt en steviger wordt. Interessant dus!

Melting mask

Hoe werkt het Melting Essence mask?

Je laat het masker in een gespecialiseerde salon aanbrengen. Eerst wordt je gezicht (hoe kan het ook anders) goed gereinigd. Daarna wordt je gezicht beneveld met een speciaal Quanis CO2-serum. Hierdoor komt er extra bloed en zuurstof naar je gezicht, wat weer goed is voor de aanmaak van collageen en elastine. Hierna kan het echte werk beginnen. Het masker, dat op doorzichtig plastic lijkt (maar er zit absoluut geen plastic in!), laat zich in 2 gedeelten aanbrengen op je gezicht. Als het is aangebracht, wordt het regelmatig besproeid met het speciale serum waar ik het net over had. Als alternatief wordt trouwens ook wel stoom gebruikt om het masker goed zijn werk te kunnen laten doen. Na een paar minuutjes smelt het masker door de warmte van je gezicht en trekken de werkzame stoffen in. Na ongeveer 15 minuten is dit proces klaar en worden de restanten van het masker met een speciale techniek in je huid gemasseerd. En kan je met een stralend gezicht en helemaal chill de wereld in. That’s it!

De behandeling met het Melting Mask van Quanis

Ik onderging de behandeling bij Babor in de Rotterdamse wijk Kralingen. Een super leuke salon trouwens, met dames die weten waar ze het over hebben. De behandeling werd met de grootste precisie uitgevoerd door de lieftallige Esther. Het was een hele relaxte treatment, want tijdens het intrekken van het masker kreeg ik een heerlijke nek, rug en hoofdmassage. Erg lekker en ontspannend dus.

 

hier is het masker aan het smelten

Mijn ervaring met het Melting Mask

Altijd een spannend moment, als je na een veel belovende behandeling in de spiegel mag kijken. En ik werd niet teleurgesteld! Mijn gezicht toonde een stuk strakker en fijne lijntjes waren minder zichtbaar. Ik leek wel (bijna) Forever 29, haha… Verder had ik een hele mooie glow. Super! Deze behandeling is dus ideaal als je op een feestje wat extra wilt shinen. Verder vond ik de behandeling erg rustgevend en voelde ik mij daarna helemaal zen. Kortom, I love it!

melting mask
kijk eens wat een mooie glow!

Wat zijn de ingrediënten van het Melting Mask?

Nu ben je vast benieuwd wat er precies allemaal zit in dit wondermasker. Zie hieronder voor een opsomming van de werkzame ingrediënten.

Sodium Hyaluronate oftewel hyaluronzuur

Als je Forever 39 al wat langer volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik groot fan ben van de kwaliteiten van Hyaluronzuur. Het is een kampioen in het vasthouden van vocht, waardoor je huid lekker vol en stevig wordt. Deze lichaamseigen stof kan nl. tot wel zes liter water vasthouden, met als effect een optimale hydratatie en bloedcirculatie van de huid.

Vitamine C

Nog een andere winnaar is te vinden in het masker: nl. vitamine C. En wel in de vorm van Magnesium Ascorbyl Phosphate. Tja, waar helpt vitamine C eigenlijk niet tegen? Het vermindert fijne lijntjes, ouderdomsvlekken en zorgt ervoor dat je huid beter is opgewassen tegen ellendige vrije radicalen die het op je collageen hebben voorzien. Kortom, vitamine C is je vriend.

Scutellaria Baicalensis Wortel Extract

De Scutellaria Baicalensis is een speciaal kruid met ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Wordt al sinds eeuwen gebruikt voor het krijgen van een mooier huidje. Het is trouwens familie van onze favoriete muntplant.

Citrus Aurantium Tachibana Peel Extract

Oftewel: de schil van sinaasappel. Het extract heeft een mild peelende werking, zodat je huidje lekker glad wordt. Bovendien werkt het tegen puistjes en donkere vlekjes.

Astaxanthine

Een anti-oxidant die geweldig werkt tegen vrije radicalen. Hierdoor beschermt het o.a. tegen beschadiging door UV-straling. Bovendien helpt het tegen pigment vlekken. En dit (dure!) ingrediënt stimuleert ook nog eens de celvernieuwing en hydratatie. Kortom, een super stofje.

Squalaan

Met deze stof word je als baby geboren, maar na verloop van tijd maak je er steeds minder van aan. Het helpt vocht vast te houden in de huid. Verder geeft het je huid een heerlijke glow en een fluweelzacht gevoel.

Adenosine Gist

Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar ook deze vriend schijnt over huidverjongende eigenschappen te beschikken. De mensen van Quanis zijn in Japan trouwens een autoriteit op het gebied van gezichtsverzorging, dus ik neem het graag van ze aan.

Niacinamide

Deze stof is mij echter wel goed bekend. Een enorme anti-aging tijger! Zie deze aparte blog over Niacinamide, alias B3. Het versterkt de barrière van de huid. B3 hydrateert, kalmeert en exfolieert (het lijkt wel een gezellig sinterklaas rijmpje ;-)). Verder beschermt het de huid tegen schade van de zon en kan het pigmentvlekken verminderen.

Tot slot

Nou, ik hoop dat het je niet duizelt na deze indrukwekkende ingrediëntenlijst. Maar het gaat erom dat je weet dat er super goed over de samenstelling is nagedacht. Het masker bestaat uit werkstoffen die echt iets voor je doen. Het is niet voor niets dat ik na de behandeling zo’n enorm ‘wow-effect’ had!

Waar kan je zelf het masker uitproberen?

Heb je na mijn verhaal zin om het met eigen ogen te zien wat het masker van Quanis allemaal kan? Het product is nog vrij nieuw, maar inmiddels kan je dit bij steeds meer salons in het hele land uitproberen. Wil je exact weten waar je terecht kan voor jouw ‘quickfix’? Check dan de site van Quanis voor alle adressen.

 

Editors note: dit artikel bevat gesponsorde content. Echter alles wat ik hierover schrijf is gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring. Ik sta hier dan ook volledig achter.