AFTER WORKOUT PANCAKES

Yummy, deze pancakes moet je echt gaan proberen. Ze zijn lekker, snel te maken en ook nog eens verantwoord, wat wil je nog meer? Pop-up kok Suzanne Kroon vertelt je hoe het moet, lees snel verder!

After Workout havermout & banaan pancakes

Jullie zijn vast ook geïnspireerd door Mo haar blogs “Move that ass” en “Bye bye buikvet“. Net zo als Mo ben ik ook flink aan het sporten geslagen ik probeer 3 x pw te gaan sinds september en het gaat goed. Ik voel mijzelf fitter en progressie is er qua fitheid. Wat vast erg herkenbaar zal zijn is dat je na het sporten enorme trek hebt.

Deze keer heb ik dan ook een verantwoord gerechtje gemaakt wat goed vult en gezond is én zonder toegevoegde suiker; ideaal voor na het sporten!

Recept (goed voor ongeveer 8 stuks )

100 ml melk (kan ook amandel of soja melk zijn)

1 ei

75 gram havermout

1 rijpe banaan

Wat blauwe bessen, plakjes banaan & aardbeien om mee te garneren.

Beetje kokos olie om in te bakken of je bakplaat mee in te vetten.

Doe alle ingrediënt in een blender en mix tot je een glad mengsel hebt.

Laat een koekenpan of bakplaat goed heet worden en doe er een klein beetje kokosolie in. Giet kleine rondjes beslag in de pan (+/- 10 cm) en bak de pannenkoekjes tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Herhaal tot al het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met plakjes banaan, aardbei & blauwe bessen 

Variatie tip.

Een schepje Skyr yoghurt erop, ook lekker!

Weetje

Havermout helpt vet te verbranden dus kan helpen bij afvallen. Het is een goede bouwsteen voor de opbouw van de spieren en verlaagt op een natuurlijke wijze de cholesterol. De koolhydraten worden langzaam verteerd waardoor er minder kans is op pieken en dalen in de bloedglucose.

Enjoy! ♥ 

oxox Suzanne

Ps: zin in meer recepten van Suzanne? Check dan haar account op Insta: @suusthekitchenbitch