BUIKVET BEVRIEZEN: IK DEED HET!

Vet bevriezen, heb jij er al eens van gehoord? Stel. Je traint & eet best goed, maar toch hou je een buikje of lovehandles. Maar met coolsculpting kan je gewoon dat hardnekkige randje of richeltje laten verdwijnen d.m.v. bevriezing. Ik heb onlangs zo’n behandeling op mijn buik laten doen. Hieronder lees je mijn ervaring over de coolsculpting behandeling.

Vet bevriezen

Of ik mijn vet wilde laten bevriezen door Coolsculpting Centers, vroeg Claire van het PR-bureau aan mij. Vet bevriezen alias coolsculpting? Eigenlijk nog nooit over nagedacht. Ik heb wel eens van deze methode gehoord. Je bevriest het vet plaatselijk en daardoor verdwijnt het. Klink heel mooi, maar zou het echt werken? Na de nodige research en een nachtje erover slapen besloot ik het gewoon te proberen. Ik ben nl. over algemeen best tevreden met mijn lichaam, want ik ben maar liefst blijvend 20 kilo afgevallen met behulp van mijn FOREVER IN SHAPE programma. Alleen mijn hardnekkige buikje zou wel wat minder ronding mogen hebben. Dus mijn buikvet bevriezen lijkt me best een goed idee. Bovendien blijkt Coolsculpting Centers te beschikken over een écht werkend apparaat (waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen) en zijn alle behandelaars medisch opgeleid en BIG-geregistreerd. Klinkt goed dus!

Mijn buikvet bevriezen

Tja, dat buikje van mij. Ik ben er nu eenmaal mee geboren en het is nooit meer weggegaan. Ook niet na mijn enorme gewichtsverlies van 20 kilo. En na 2 zwangerschappen was het helemaal een voldongen feit dat naveltruitjes niet echt voor mij zijn bedoeld (ik vind ze trouwens ook niet mooi, maar dat terzijde). Vond ik allemaal prima, want ik beschik over genoeg andere kwaliteiten. En bovendien luister ik niet naar de roepnaam ‘Doutzen’ of ‘Gisele’ en hoef ik mijn brood niet te verdienen met het modellenvak. Anyway, dat buikje had ik dus gewoon geaccepteerd. Totdat dus de vraag kwam of ik ergens graag vet zou willen verliezen. Nou, dan ligt de keuze natuurlijk voor de hand. We gaan dus ons buikvet bevriezen!

Maar hoe dan?

Simpel. Onderzoekers van Harvard hebben ontdekt dat vetcellen bevriezen bij een bepaalde lage temperatuur. Deze ligt tussen de plus 4 en minus 11 graden. Dit geldt overigens alleen voor vetcellen, dus niet voor andere soorten cellen. Hierdoor kan je dus heel gericht vetcellen aanpakken. De onderhuidse vetcellen worden met deze methode gekoeld tot ze kristalliseren en uiteenvallen. De restanten van de vetcellen worden later door je lever uit je lichaam afgevoerd en komen nooit meer terug. Deze methode heet coolsculpting.

Het apparaat?

Het apparaat is ontwikkeld door dezelfde onderzoekers van Harvard en het bedrijf Zeltiq. Het is goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse Voedsel-en Warenautoriteit. Dit geeft een extra waarborg, want deze instantie is erg streng. Het werkt allemaal heel simpel. Je wordt aan het apparaat gekoppeld. Dit gaat door middel van een slang met een soort stofzuigermondstuk dat vacuüm zuigt. Door die slang wordt vervolgens de ijskoude lucht aangevoerd en wordt je vet plaatselijk bevroren. Vet cool dus, deze methode!

buikvet bevriezen
Dit is ‘m!

Welke gebieden?

Met het apparaat kan je niet alleen je buikvet bevriezen. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken om die eeuwige lovehandles weg te toveren. Of om je dijbenen een maatje kleiner te krijgen. En het schijnt zelfs mogelijk te zijn om een onderkin te laten verdwijnen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Er wordt gewerkt met zogenaamde cycles. Je hebt er vaak meerderen nodig en ze duren 35 minuten per stuk. Ik heb 4 cycles gehad op mijn buik, met tussendoor 15 minuten pauze. In totaal was ik dus zo’n 2,5 uur bezig. Tijdens een cycle kan je trouwens doen waar je zin in hebt, als je maar stil blijft liggen. Ik heb bijvoorbeeld lekker een tijdschrift gelezen.

Wanneer zie je resultaat?

De afvoer van de vetcellen is een heel geleidelijk proces. Maar 12 weken na de coolsculpting behandeling moet duidelijk zijn wat het eindresultaat is. Bij mij is trouwens tijdens de intake al gezegd dat ik waarschijnlijk nog een ronde nodig zal hebben. Heb ik weer, haha! Maar dat wordt pas definitief in april, als mijn 12 weken erop zitten, beoordeeld.

Werkt het echt, (buik)vet bevriezen?

Op dit moment kan ik zelf nog niet goed zeggen wat het eindresultaat is, omdat de behandeling net is gedaan. Maar voor mijn gevoel is mijn grote buikvriend al een beetje aan het inkrimpen. Verder heeft bij Coolsculpting Centers maar liefst 92% van de klanten profijt van de behandeling. Door de behandeling verdwijnt een percentage van 25 tot 35% van de vetcellen. Best veel dus! Nb: let goed op. Er zijn veel copycats in de markt, die beweren dat ze op dezelfde manier buikvet bevriezen. Helaas worden hierbij vaak goedkopere, niet werkende apparaten gebruikt die zelfs schadelijk kunnen zijn. Bij Coolsculpting Centers weet je zeker dat ze het echte apparaat gebruiken en dat de mensen voldoende gekwalificeerd (en BIG-geregistreerd) zijn.

buikvet bevriezen
Eline is de behandelaar in 010

Verschil coolsculpting en liposuctie

Liposuctie is een bekende manier om vet te verliezen. Maar wat is nu het verschil met Coolsculpting? Ten eerste is coolsculpting geen pijnlijke, chirurgische ingreep. Liposuctie wel. Verder heb je bij een liposuctie te maken met een hersteltijd. Deze heb je bij Coolsculpting niet. Nog een voordeel: bij Coolsculpting gaat het proces heel geleidelijk, waardoor je geen slappe huid krijgt. Je mag echter niet te veel vet hebben om voor een Coolsculpting behandeling in aanmerking te komen. Dit houdt in dat je BMI (Body Mass Index) niet hoger mag zijn dan 30.

Mijn ervaring met coolsculpting

Het begint allemaal met een intake, zodat zorgvuldig kan worden beoordeeld of je geschikt bent. Ook word je tijdens de intake goed geïnformeerd over de behandeling. Nadat ik was goedgekeurd en uitgebreid mijn vragen had gesteld, was het tijd voor de behandeling. Deze onderging ik bij Coolsculpting Centers in Rotterdam. Ik vond het best een beetje spannend allemaal! Gelukkig stelde de aardige behandelaar Eline mij meteen op mijn gemak. Er werden eerst foto’s gemaakt van mijn buik, zodat we straks in april goed het verschil kunnen zien. Daarna begon het echte werk waarbij je aan het apparaat wordt gekoppeld. In het begin een klein beetje onaangenaam, maar na een paar minuten voel je niets meer. En je kan lekker lezen, appen of je boodschappenlijstje maken, zodat de tijd voorbij vliegt.

buikvet bevriezen
lekker tijd om te lezen tijdens de behandeling!

Na de behandeling

Na de sessie had ik wel een beetje last van mijn buik. Deze voelde wat beurs aan. Twee dagen na de behandeling hardlopen was bijvoorbeeld geen goed idee. Dat voelde ik wel…. Maar na een paar dagen was het ‘business a usual’ en merkte ik niet meer dat er iets was gebeurd. Verder masseer ik momenteel elke dag mijn buik, want dat schijnt het effect te verhogen. Dus dat doen we dan maar braaf!

Tussenstand

Het is nu 4 weken na de coolsculpting behandeling. Nog even 8 weken geduldig wachten en dan weten we wat het eindresultaat is. Ik kan niet wachten. Uiteraard zal ik je t.z.t. uitgebreid laten weten hoe alles heeft uitgepakt. Ondertussen ben ik alvast heerlijk leuke, nieuwe bikini’s aan het kopen, want die staan deze zomer vast helemaal top!

forever in shape

20 kilo afgevallen

Nog even voor degenen die mij niet kennen. Ik ben Monica en vroeger was ik maar liefst zo’n 20 kilo zwaarder. Het is mij gelukt om deze kilo’s voor altijd kwijt te raken door het veranderen van mijn lifestyle. Iets waar ik heel trots op ben! Omdat ik als geen ander weet hoe moeilijk het is om je leefstijl te veranderen, deel ik op het platform Forever 39 (via deze blog, Facebook en Instagram) regelmatig tips over hoe je gezond in vorm kunt komen én blijven. Het is nl. mijn passie om op deze manier wellicht anderen te kunnen ondersteunen die ook met overgewicht worstelen. Ook heb ik inmiddels een online afslankcursus ontwikkeld, waarmee je gegarandeerd resultaat kunt behalen. Op deze manier kan ik anderen nóg beter helpen. Wil je meer informatie over mijn FOREVER IN SHAPE afslankprogramma? Klik dan hier.

Monica, founder van Forever 39

Naschrift: wil je weten hoe mijn Coolsculpting behandeling heeft uitgepakt? Lees dan het vervolgartikel dat ik schreef over mijn behandeling.

Editors note: ik kreeg deze behandeling aangeboden door Coolsculpting Centers. Echter alles wat ik hierover schrijf is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring.

Credits foto’s tijdens de behandeling: Evelien Platteeuw i.o.v. Wie Mooi Wil Zijn