STORIES #2

Het is maandag, dus weer tijd voor Stories. Hierin geef ik jullie een (ongecensureerd) kijkje in wat ik zoal heb beleefd afgelopen week. Kijk je gezellig mee?

MAANDAG

Op maandagmorgen wandel ik het liefst. Ferme stappers aan en gaan! Heerlijk even uitwaaien en genieten van de natuur hier in Zuid-Frankrijk.

Het is nl. echt prachtig hier. Ik sta dan ook regelmatig stil om te genieten van het wijde uitzicht over de wijnranken en bergen.

’s Middags lunchen we bij Key West op Pampelonne, een van mijn favorieten. Helaas moet deze strandtent (net als vele andere) voorgoed verdwijnen, snik…. Heeft te maken met een grote herinrichting van het strand van Pampelonne.

DINSDAG 

Dinsdagmorgen werk ik aan mijn blog over de Argan olie van Morrocanoil. Snel even wat fotootjes schieten, want ik had nog te weinig beeldmateriaal.

Aan het einde van de dag gaan we spontaan naar het strand om te picknicken. Het weer is nl. nog steeds prachtig, dus zonde om er niet volop van te genieten. Het is sowieso een prachtige periode om hier te zijn. Het is niet meer te druk en alles is nog open. Ik knutsel snel een gezonde picknick in elkaar met bietensalade, tomaat mozarella en veel rauwkost.

 

Na de maaltijd blijven we nog op het strand plakken voor de zonsondergang. Die is echt altijd sprookjesachtig in de baai van Saint-Tropez.

WOENSDAG

Vandaag is het weer tijd voor ons mini-weekend, want de kinderen hoeven in Frankrijk op de woensdag niet naar school. We gaan voor de laatste keer naar onze favoriete zeilschool, die komende week sluit voor dit seizoen. Helaas zullen nu in een rap tempo al onze favorieten plekjes dichtgaan, het lot van een vakantiebestemming…

 

Als iedereen op het water zit, kan ik me eens goed verdiepen in de nieuwe Nouveau. Ik moet natuurlijk wel een beetje bijblijven voor de blog, hé ;-).

’s Avonds is het mijn beurt voor wat actie. Ik doe nl. aan karate. Maar dat wist je natuurlijk al als je mijn komkommertijd-artikel met diverse weetjes hebt gelezen.

 

DONDERDAG

Vandaag wordt er niet buiten gespeeld, maar is het just a day at the office. Ik werk alvast vooruit voor volgende week, omdat ik dan in Nederland ben. Veel computerwerk dus. Een mooi moment om de “blauwlicht bescherming” (sorry, ik weet geen beter woord) van Colorescience uit te proberen, die ik deze week kreeg opgestuurd. Blauw licht, dat van je compu en telefoon afkomt, zorgt nl. voor voortijdige huidveroudering. En dat willen we niet hé?!

Ik lunch met een gezonde Japanse omelet (eiwitten zijn goed de slanke lijn en de collageenaanmaak), groene paprika, zeewier en sesamzaad. Dit recept past prima in de healthy lifestyle die ik probeer aan te houden en waarover ik afgelopen week een artikel schreef.

VRIJDAG

Vrijdagmorgen is me-time! Ik besluit vandaag eens lekker naar de kapper te gaan. Geen overbodige luxe, want mijn uitgroei is zo ongeveer even groot als het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat kon ik afgelopen zomer lekker verstoppen onder mijn hoed, maar ik kan deze moeilijk volgende week in Nederland de hele tijd ophouden :-).

Voila, we zijn weer natuurlijk blond geverfd 😉

WEEKEND

In het weekend doe ik meestal aan krachttraining, zo ook deze keer. Ik train dan vooral mijn grote spieren, want die zorgen het meest voor de vetverbranding in je lichaam.

 

Verder gingen we dit weekend nog even naar het strand om een hapje te eten. Ik zette mijn tanden in een heerlijke pizza, dat moet nl. ook af en toe gebeuren. Met daarnaast een flinke schaal rauwkost, dat dan weer wel.

’s Avonds werkte ik nog wat aan de blog. Daarover gesproken; wat kan je deze week allemaal verwachten?

DEZE WEEK BIJ FOREVER 39

Woensdag – Vegan bananenbrood

Misschien heb je de blog van afgelopen zaterdag gelezen over mijn dagelijkse eetpatroon. Daarop inhakend heeft ons kokkie Suzanne Kroon weer een gezond recept bedacht. Deze keer een vegan én verantwoorde variant op het heerlijke bananenbrood dat ze ons eerder voorschotelde.

Zaterdag – Dr. Jetske Ultee over het gebruik van zonnebrandcrème

Moet je na de zomer evengoed elke 2 uur zonnebrand gebruiken? Zo ja: welke factor wordt dan aanbevolen? In de blog van komende zaterdag geeft Dr. Jetske Ultee antwoord op deze vragen.

Zo, dat was het dan weer. Maak er een mooie week van en liefs,

 Mo

p.s.: super leuk hoe jullie allemaal reageren op deze nieuwe rubriek Stories. Ik ga er voorlopig dus gewoon gezellig mee door! Mocht je trouwens mijn Stories van vorige week hebben gemist, dan kan je deze hier nog even terugkijken.