WAT EET IK OP EEN DAG?

Naar aanleiding van mijn artikelen over afslanken, krijg ik regelmatig de vraag wat je dan zoal kan eten op een dag. Vandaag deel ik daarom mijn eetpatroon met je, waarmee ik blijvend vele kilo’s ben afgevallen. Lees je gezellig mee?

Ik was fors zwaarder

Zoals je misschien weet, was ik vroeger zo’n 15 kilo’s zwaarder. Ik paste vaak niet meer in normale confectiematen en verder had ik ook allerlei gezondheidsklachten. Ook heb ik volgens de medici een vergrote kans op suikerziekte, omdat ik tijdens mijn zwangerschappen deze ziekte – gelukkig tijdelijk – heb gehad. Kortom, genoeg reden dus om iets aan mijn overgewicht te doen.

Hoe ben ik afgevallen?

Ik ben veel gaan lezen over afslanken en heb van alles uitgeprobeerd en geleerd. Kern van de zaak is dat ik nu veel groenten eet en spaarzaam ben met snelle koolhydraten en suiker. Dit werkt geweldig. Ook helpt voor mij krachttraining heel goed. Wil je meer tips hierover hebben, lees dan dit artikel dat ik eerder hierover schreef.

Hoe ziet mijn dagelijkse voeding eruit?

Dan nu over tot het eigenlijke onderwerp van deze blog: mijn dagelijkse eetpatroon. Zie hieronder wat ik zoal op een dag eet.

Ontbijt

Ik ontbijt meestal met groene smoothies. Hiervoor doe ik ongeveer 80 gram sla of spinazie in een blender, samen met wat water, een halve avocado, 2 eetlepels cacao-poeder, een kwart banaan, gember en een beetje cayenne poeder (dat bevordert nl. de vetverbranding). Daarna even lekker herrie maken en voila: het hoofdbestanddeel van mijn ontbijt is klaar. Daarbij neem ik een handje walnoten (met goede vetten die geweldig voor je huidje zijn) en een kop groene thee (ook een heuse beauty elixer).

Mijn favo ontbijt

Tussendoor

Rond een uur of half 11 begint mijn buikje meestal een beetje te rammelen. Tijd voor een vrucht met een handje walnoten. Ik kies vaak voor een appel, grapefruit, sinaasappel of wat blauwe bessen. Allemaal fruitsoorten die boordevol anti-oxidanten zitten (die perfect helpen tegen huidveroudering), maar tegelijkertijd geen aanslag zijn op je suikerspiegel. Ananas en mango zijn dit bijvoorbeeld wel en daarom eet ik die minder vaak.

Lunch

Ik lunch niet vaak met brood. Alleen als ik er echt mega veel zin in heb, want je moet jezelf ook niet alles ontzeggen. Waarom eet ik weinig brood? Brood bestaat uit snelle koolhydraten, dat is de reden. Ik lunch liever met een zelfgemaakte quiche op basis van groenten en eieren, of een Japanse omelet met zeewier, gember, sesam en taugé. Wat ik ook ideaal vind, is een creatie met quinoa, dat langzamere koolhydraten bevat. Daar doorheen doe ik dan tomatensaus (let op dat er geen suiker inzit), verse paprika, knoflook, cayennepeper en gemalen komijnzaad. Een lekker en voedzaam lunchrecept.

quiche
de quiche zonder deeg. Klinkt een beetje als de band zonder naam, maar dan anders 🙂

Tussendoor

Zo rond een uur of 4/5 begint mijn buikje weer om aandacht te vragen. Dan neem ik wat olijfjes, een gekookt ei of pinda’s. Soms met wat rauwkost zoals paprika, wortel of komkommer.

Avondeten

Ook ’s avonds probeer ik niet te veel snelle koolhydraten te eten. Je kunt me dan ook niet zo snel betrappen met een bord pasta of aardappelen. Wat eet ik dan wel? Ik ben bijvoorbeeld dol op courgette pasta. Hiermee kan je alle kanten op. Je kan op de Italiaanse tour, dus bijvoorbeeld met tomatensaus, olijven, knoflook en parmezaan. Of met pesto en garnalen. Maar je kan dit veelzijdige product ook op een Oosterse wijze bereiden. Combineer het dan bijvoorbeeld met kip en kerrie. Verder laat ik ook vaak de aardappels/ pasta weg in een maaltijd. Dus gewoon groenten – vlees, maar dan zonder de aardappeltjes. Simpelweg wat meer groenten bereiden, dan krijg je geen honger. Ook in een restaurant kan je hierom vragen.

courgette3
lowcarb courgette pasta met Parmezaan, olijfolie en knoflook

Tot slot

Nou, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen wat ik zoal eet. Ook drink ik de hele dag veel water en groene thee. Ik heb zeker niet de wijsheid in pacht, maar voor mij heeft het in ieder geval geholpen (en nog steeds). Dus misschien heb je er iets aan. Oh ja, ik eet echt niet elke dag zo keurig volgens dit patroon, hoor! Er moet ook ruimte zijn voor af en toe een lekkere uitspatting. Heerlijk om op de zondag bijvoorbeeld een keer een pizza of pasta te verorberen. Ook op een vakantie doe ik niet al te spastisch. En mocht het een keer uit de hand lopen, dan doe ik gewoon de dagen erna wat rustiger aan. Het gaat erom dat de basis goed is. Kortom, eigenlijk is een gezonde lifestyle de sleutel tot succes. Mét als bonus dat je hiermee ook meteen werkt aan een mooi huidje. Dus wat let je om het ook een periode te proberen met veel groenten en weinig snelle koolhydraten? Laat het me maar weten als je nog vragen hebt.

x Mo

P.s.: wil je meer lezen over afvallen? Misschien zijn deze artikelen dan wel iets voor je:

een plattere buik

afvallen met het flexibele dieet

afvallen & calorieën