5 AFSLANKTIPS VAN TANJA JESS

Tanja Jess is 50-plus, maar heeft een (meer dan) beeldig figuur. Forever39 ontfutselde Tanja haar 5 beste tips om in vorm te blijven. Lees je mee?

Tanja, vertel, wat zijn jouw gouden afvaltips?

1. Periodiek vasten

Allereerst doe ik aan periodiek vasten, zo vertelt Tanja mij. Daarin heb je verschillende varianten. Mijn variant houdt in dat je alleen binnen een bepaald tijdvak eet. Ik probeer alleen tussen 12:00 en 19:00 uur te eten. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor sneller je vet verbrandt.

2. Sporten

Tja, zegt Tanja met een grote glimlach. Als je in vorm wilt blijven, dan ontkom je er niet aan om te sporten. Zo simpel is het. Ik train consequent en vergeet daarbij mijn grote spieren niet. Spiermassa breekt nl. snel af boven de 40 en duurtraining (zoals te lang cardio-en) versnelt dit alleen maar. Kies wel iets wat bij je past, want anders hou je het toch niet vol. Ik doe 1x in de week krachtraining en daarnaast nog gemiddeld 3x yoga en/of pilates.

3. Neem minder snelle koolhydraten en suikers

Pas op met koolhydraten, want daar kom je van aan. Bijvoorbeeld tarwe zet in je lichaam in een rap tempo om in suiker. Je kunt dus beter rogge- spelt- of desembrood eten in plaats van brood van tarwemeel. Als je dol bent op pasta neem dan spelt pasta, dat smaakt prima.
Ook sappen en smoothies met fruit zijn snelle suikers. Liever dus fruit gewoon uit de hand eten in plaats van in een sapje of smoothie.

4. Eet veel groenten

Groenten zijn gezond en vullen geweldig. Zo heb je minder trek in troep. Probeer wel zoveel mogelijk biologisch te eten, vult Tanja aan. Dat is veel gezonder.

5. Snoep gezond

Tanja: als je veel zoete trek hebt en de neiging om ‘s avonds te snoepen of te snaaien, kies dan bijvoorbeeld voor besjes uit de vriezer. Vooral kersen vind ik lekker. Die doe ik gewoon bevroren in een schaaltje en peuzel ik op tijdens het Netflixen. Dan lijkt het net alsof je een lekker ijsje of toetje eet. Super lekker maar een stuk gezonder en veel minder (snelle) suikers dan snoep of ijs. En je zult zien, hoe minder suiker je eet, hoe meer je zoete trek zal afnemen. Dan kick je af. Suiker is namelijk hartstikke verslavend.

Vond je dit een leuk onderwerp? Misschien zijn deze artikelen dan ook wel iets voor je:

forever in shapePs: ik was zelf ooit 20 kilo zwaarder. Omdat ik als geen ander weet hoe moeilijk het is om je leefstijl te veranderen, deel ik op Forever 39 regelmatig tips over hoe je gezond in vorm kunt komen én blijven. Het is nl. mijn passie om op deze manier wellicht anderen te kunnen helpen die ook met overgewicht worstelen. Ook heb ik inmiddels een online afslankcursus ontwikkeld, zodat ik anderen nóg beter kan helpen.

Wil je meer informatie over mijn FOREVER IN SHAPE afslankprogramma? Klik dan hier.

X Monica, Founder van Forever 39