BYE ANTI-AGING, HELLO HAPPY AGING!

Afgelopen week lichtte ik al een tipje van de sluier op. In plaats van artikelen over anti-aging, kun je op Forever 39 voortaan artikelen lezen over Happy Aging. Een superleuke, nieuwe insteek voor deze blog (vind ik zelf dan, hé! ;-)). Nieuwsgierig wat Happy Aging precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Happy aging

Wie wil er nu niet happy zijn? Happy ben je als je goed in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. Het heeft dus zowel met de buitenkant als de binnenkant te maken. Maar als we ouder worden, kan het soms een uitdaging zijn om er lekker fabulous te blijven uitzien én je ook zo te voelen. Gelukkig zijn er vele manieren voor het krijgen en behouden van de beste versie van jezelf, zowel van buiten als van binnen. Ik gebruik hiervoor mijn Happy Aging-methode, die gebaseerd is op 5 peilers. Namelijk: voeding en supplementen, in shape, beauty, ontspanning en groei. Waarover later meer.

Happy Aging versus Anti-aging

De term Happy Aging is niet nieuw, maar mijn invulling ervan wel (voorzover ik weet!). Het is bedoeld als een positieve tegenhanger van het (gevestigde) begrip anti-aging. Dat klinkt nl. een beetje negatief, alsof je maar krampachtig de veroudering probeert tegen te houden. Wat je uiteindelijk toch niet gaat lukken, haha! Happy Aging daarentegen is op een mooie, gezonde en gelukkige manier ouder worden. Bovendien is het leuk en gemakkelijk vol te houden. Hieronder leg ik je uit wat de 5 peilers van de Happy Aging-methode precies zijn. Dit zijn ook meteen de onderwerpen die ik als leidraad ga nemen voor het schrijven van nieuwe blogs voor Forever 39.

Voeding en supplementen

Een goede voeding is de basis van alles. Wat je in je mond stopt, is bepalend voor hoe je eruit ziet en hoe je jezelf voelt. Zo simpel is het. Helaas kun je niet alle noodzakelijke voedingsstoffen uit je eten halen. Gelukkig biedt hiervoor het gebruik van supplementen een uitkomst, zoals vitamine K2 tabletten. Voeding en supplementen zijn dus ideale tools om de veroudering te vertragen. Perfecte items voor deze blog. P.s: je hoeft niet als een heilige altijd alleen maar de juiste voedingsmiddelen in je mond te stoppen. Hell no! Af en toe gewoon lekker uit de band springen, hoort er ook bij. Maar hou het een beetje binnen de perken en zorg dat de basis goed is.

In shape

Onderzoeken tonen keer op keer aan dat mensen die bewegen langzamer verouderen en gelukkiger zijn. Daarbij is bewegen natuurlijk een must als je een beetje in shape wilt blijven. Draagt allemaal bij tot je geluk :-). Ik ben voorstander van het trainen van de grote spieren middels krachttraining. Deze verbruiken nl. het meeste energie, waardoor de vetverbranding omhoog gaat. Met als gevolg bijvoorbeeld een slankere taille. Ik schrijf dan ook regelmatig blogs met tips over krachttraining en zal dit ook in de toekomst met veel plezier blijven doen. Oh ja, uiteraard zal deze ervaringsdeskundige ook haar eettips voor het krijgen van een betere stroomlijn met jullie blijven delen.

Beauty

Een mooi uiterlijk is voor veel ladies belangrijk en voor mij geldt dat net zo. Je wordt er happy van. Maar niet ten koste van alles, want daar word je alleen maar ongelukkig van. Gelukkig kun je al veel bereiken met het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. Ik geloof heilig in zogenaamde cosmeceuticals. Ook blijven er in de nieuwe Happy Aging opzet regelmatig andere rimpelbestrijders voorbij komen, zoals bijvoorbeeld behandelingen met fillers, botox en laser. Kies zelf waar je blij van wordt.

Ontspanning

In onze hectische Westerse wereld hebben veel mensen last van stress. Dat zorgt voor versnelde ouderdom. Daarom is het is belangrijk dat je regelmatig ontspant. Ontspannen kan op diverse manieren Zoek ook hier iets dat bij je past en gemakkelijk toe te passen is. Ik word bijvoorbeeld ‘helemaal chill’ van een goede wandeling langs de zee en doe dit dan ook regelmatig. Ik wil je op deze blog beter helpen te ontdekken wat bij jou past en hoe je het beste stress het hoofd kunt bieden.

Groei

De laatste pijler van het Happy Aging concept is groei. Hiermee bedoel ik persoonlijke groei, waarover ik al regelmatig schrijf. Je bent naar mijn bescheiden mening nl. nooit ‘af’ als persoon. Groei betekent bijvoorbeeld dat je leert te accepteren dat sommige dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn en dat je niet alles kunt veranderen. Misschien is het tijd om onder ogen te zien dat je nooit maatje 36 zult krijgen in dit leven. Maar dat een wulps zandloper figuur ook helemaal prima is. Heus, zulke conclusies maken het leven een stuk gemakkelijker en leuker.

Tot slot

Zo, dat was best een heel verhaal :-). Ik hoop dat de Happy Aging methode je nu een beetje duidelijk is. Vanaf nu zullen alle artikelen op Forever 39 op de een of andere manier verband houden met deze methode. Ik hoop dat jullie deze insteek leuk vinden en dat ik jullie wellicht in mindere of meerdere mate ermee kan inspireren. Laat me vooral weten wat jullie ervan vinden, want ik ben natuurlijk enorm nieuwsgierig naar jullie mening!

Liefs, Mo