EVEN OVER MIJN VETPERCENTAGE EN ZO….

Helpt het nou een beetje, al dat gesport en gezonde ge-eet van mij? Goede vraag. Ik liet daarom vorige week mijn algehele conditie, gewicht en omvang weer eens in kaart brengen bij Max Health Club in Den Haag. Lees hier of mijn worteltjes fetisj en rondjes wandelen door het veld een beetje zin hebben….

Geen natuurlijke gazelle

Zucht…. kon ik voor een goed figuur maar gewoon 100 meter platliggen op de bank, met onder handbereik een goed bord Italiaanse pasta. Of een flinke bak Ben & Jerry’s, ook fijn. Helaas pindakaas, ik behoor tot de overgrote meerderheid die gewoon zijn stinkende best moet doen voor een beetje stroomlijn. Dit houdt in dat ik regelmatig beweeg. Dus doe ik 2 keer per week aan krachttraining, 1 keer per week aan Karate en daarnaast wandel ik regelmatig. Soms vind ik dat allemaal best ok, maar andere keren ben ik niet vooruit te porren :-). Herkenbaar? Ook met mijn voeding let ik donders goed op. Veel groenten, weinig snelle koolhydraten en suiker. Dat werk. Mocht je hier trouwens meer over willen weten, lees dan de blog over mijn dagelijkse eetpatroon.

Meten is weten

Om te weten of ik nog steeds op de goede weg zit, laat ik regelmatig de hele bende doormeten bij Max Health club. Zou toch jammer zijn als je af en toe sterretjes ziet van de leg press, terwijl je kledingmaat ondertussen vrolijk doorgroeit, haha… Dus ging ik vorige week weer eens langs voor een meting, waarvan ik de resultaten hier met je deel.

MAX HEALTHCLUB

Niet meer hijgend de trap op

Voor het eerst in mijn (gemeten) sportleven heb ik een zeer goede conditie. Yeah, trots! Ik kom nl. van het niveautje “zeer onder maat”, dus dan is dit wel een overwinning. Ik heb dit bereikt door middel van intervaltraining. Ken je dat nog niet? Denk aan 30 seconden sprinten, dan even wandelen, 30 seconden sprinten, dan even wandelen etc.,, etc. Gemakkelijk vol te houden, ook voor de niet- Dafne Schippertjes onder ons. En het helpt dus echt. Super leuk natuurlijk om dit terug te zien in klinkende resultaten!

Centimeters

Maar we ambiëren natuurlijk geen verlate sprintcarrière als Forever 39-er. Die conditie is fijn, maar het gaat mij vooral om die keiharde centimeters. Gelukkig scoorde ik hier ook naar genoegen. Mijn benen bleken nl. maar liefst 4 centimeter in omvang te zijn afgenomen! Met mijn rug gaat het ook de goede kant op. Bij mijn armen was het trouwens iets minder voortvarend gegaan: 2 cm er bij. Tja, je kan niet alles hebben in het leven…. Maar mijn trainer van Max Health Club adviseerde mij iets meer de armen te trainen, dan komt het vanzelf weer goed. Gaan we doen!

max healthclub
het bewijs

Vetpercentage

Nog een mijlpaal: met mijn vetpercentage blijf ik voor het eerst binnen de gezonde waarden. Ik besta nu voor 33% uit vet. Klinkt nog best veel, haha, maar het schijnt normaal te zijn voor mijn biologische leeftijd (mijn vetpercentage weet natuurlijk niet dat ik Forever 39 ben ;-). Dus dat nemen we dan maar graag aan.

Kilo’s

Gewicht vind ik eigenlijk het minst belangrijk. Ik weet dat hele volksstammen vrouwen zich blindstaren op de cijfertjes van hun weegschaal. Leuk als je een paar kilo’s kwijt bent, maar dit kan net zo gemakkelijk vocht zijn. Of erger: spieren. Als je nl. spiermassa verliest, gaat je verbranding omlaag. En zal je meer vetafzetting krijgen, met als eindresultaat een minder mooi gevormd figuur. Precies wat je niet wilt! Anyway, ik bleek een halve kilo te zijn afgevallen en deze bestond voornamelijk uit vet. Mooi meegenomen dus. Zeker omdat de (calorieverslindende) spiermassa in mijn lichaam wel qua gewicht was toegenomen.

Het belang van een meting

Waarom deel ik dit eigenlijk allemaal met je? Omdat ik je kan aanraden om je ook eens te laten op-en doormeten. Het werkt nl. super motiverend als je tastbaar kan zien dat je op de goede weg zit. Zo lukt het veel beter om een goede, gezonde lifestyle vol te houden. Zeker tijdens moeilijke momenten, die we allemaal kennen. Verder kan je door middel van de resultaten eventueel je trainingsschema of eetpatroon bij stellen. Voor mij werkt dit in ieder geval bijzonder goed!

Ps: vind je het moeilijk om in vorm te komen of te blijven? Je bent niet de enige. Ik heb er zelf jaren over gedaan om te ontdekken wat wel werkt en wat niet. Ik deel mijn kennis hierover (en soms struggle) graag op Forever 39. Zie voor meer adviezen de rubriek ‘In shape‘. Geen zin om alles te lezen? Zie dan een snelle samenvatting van mijn beste tips in dit artikel.

Go girl!

x Mo